Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wiatrak cały czas chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam WAS od tygodnia jestem posiadaczem audi a4 1.9TDI 2003r i mam już dwa problemy jeden dotyczy że cały czas chodzi wiatrak na chłodnicy nawet jak ogrzewanie/klima jest wyłączona i chodzi wiatrak cały czas nawet jak wsiadam rano odpalam i się włącza, a druga sprawa dotyczy wspomagania jest zalany płyn ale gdy stoje to nie ma wspomagania ale jak lekko ruszę do przodu to tak jakby działała, proszę o pomoc pozdrawiam

Opublikowano

jak masz wisko to bedzie chodził cały czas

Opublikowano

to wisko

Opublikowano
  • Autor

wszystko mam wyłączone wystarczy że przekrece kluczyk i od razu się włącza[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2010, 14:02_________________________________________________wisko czyli ?

Opublikowano

Sprzęgło wiskotyczne to to na którym kręci się wiatrak chłodnicy.... Mam nadzieje że dobrze pisze :mysli:

Opublikowano

wszystko mam wyłączone wystarczy że przekrece kluczyk i od razu się włącza

przy wisko wiatrak jest na pasku, a tobie włącza się ten drugi elektryczny :mysli:
Opublikowano

wiskotyczne

dobrze piszesz :notworthy:[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2010, 14:57_________________________________________________tak w B6 jest ze po przekreceniu kluczyka ten wiatrak sie kreci

Opublikowano
  • Autor

tylko że on dość głośno chodzi

Opublikowano

no to jak się rozleci to będziesz wiedział że się rozwalił przez łożysko :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj sprawdziłem i chodzi ten lewy a nie ten co jest złączony z paskiem

Opublikowano

lewy powinien się wyłączyć. Czy włącza sie również sam od siebie ? U mnie potrafił się włączyć w kazdej chwili nawet w nocy, co prowadziło do rozładowania akumulatora

Opublikowano
  • Autor

jedze już 2 tygodnie i sie nie rozładował[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 16:31_________________________________________________bo też nie zostawiam go na przekręconym zapłonie

Opublikowano

Co do tego wspomagania to masz jakieś piski przy skręcie na postoju czy po prostu brak wspomagania i nie ma innych objawów?

Opublikowano
  • Autor

zero pisków, lekko się ruszy do przodu i tak jak by działała

Opublikowano

to nie wiem. u mnie nawet po wyjeciu kluczyków i zaknieciu auta potrafil się zalączyc ale tak jak pisałem okazało się , że sterownik wentylatora klimy dostawał lewy prąd poprzez peknieta obudowę ECU gdzie zbierało się troche wody co prowadziło do załączania sie wentylatora o nieokreślonych porach co rozładowywało aku.

Opublikowano

Ja mam tylko jeden wentylator :cool1: czemu?? od 2004 roku tak wychodziły?

Opublikowano

sprawdź puszkę w podszybiu z główna elektryka czy nie dostaje sie woda do przekaźników ja walczyłem dwa tygodnie z wentylatorem dosłownie wyciągałem przekaźniki z wody:naughty: [br]Dopisany: 26 Czerwiec 2010, 01:08_________________________________________________

Ja mam tylko jeden wentylator :cool1: czemu?? od 2004 roku tak wychodziły?

ocieplenie klimatu :polew:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jak dodaje gazu to wspomaganie działa a tak to nie[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 09:23_________________________________________________wczoraj wymieniłem płyn na nowy i dalej lipa tylko chodzi jak się dodaje gazu do ok 2tysiecy