Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi, TIP, DPF, Q = 276ps@547nm = moded by Rogalotti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Seria, czy soft ?

niby mowi ze jest soft,ale jechalem kiedys z s4 po sofcie to mnie zjadl bez gadania...

obstawiam tu serie

Opublikowano

Albo soft i srednio sprawne auto :)

Kurde... musze sie ustawic w koncu z oniakiem chyba.

Opublikowano

na pewno nie jest sprawna w 100% bo sprzeglo czasem sie slizga,musi spr vag jakie doladowanie jest

ile seria laduje 1bara?

Opublikowano
  • Autor

Pisząc, że moje :audi: nigdy wyścigówką nie będzie, miałem na myśli to, że przy moim setupie starty na ćwiartkę nie mają sensu. Są szybsze auta, lżejsze, z mocniejszym osprzętem, szykowane pod ścigawki, a moje :a4fan: to ciężki paździoch w dodatku z tipem :decayed: który przy starcie nie ciągnie do max obrotów na 1-2-3, tylko robi odcinkę.

Jednak jak na takiego doopowoza dla rodziny odpycha się bardzo fajnie :) Jazda nim to czysta przyjemność. Robiąc program, ważne dla mnie było aby po pierwsze zwiększyć moc, a po drugie tak podnieść Nm by jak najwięcej było dostępne w miarę w pełnym zakresie, i tak jest :decayed: Fajnie jest bezpiecznie wyprzedać, szczególnie jak dojeżdża się do debila, który widząc cię w lusterku nagle stwierdza, że zaczyna mu się śpieszyć i za chiny ludowe nie chce odpuścić, tylko zaczyna cisnąć w chwili gdy akurat przymierzasz się by go dygnąć, albo już jesteś po jego lewej stronie a z naprzeciwka już widzisz światła. Mina takiego idioty bezcenna :decayed: Na drodze spotkałem naprawdę nie wiele aut, którym musiałem odpuścić. Fajne jest to, że jadąc w trybie s-port np. 180-200 na autobahnie, przy kick down auto przyśpiesza tak samo jak przy 140-150.

Opublikowano

Kurde... musze sie ustawic w koncu z oniakiem chyba.

Fly daj znać jakby co , chętnie bym porównał swoje B8 TDI do Ciebie, lub jakiegoś B7 .

Opublikowano

Carlos*, jak zrobie porzadek w ECU i podmienie zegary zeby widziec gdzie mam odcinke, to nie ma problemu. Mam nadzieje zalatwic to w tym tyg.

Czuje tylko, ze dostane baty na serii :decayed:

na pewno nie jest sprawna w 100% bo sprzeglo czasem sie slizga,musi spr vag jakie doladowanie jest

ile seria laduje 1bara?

seria to 0,6

Opublikowano

Filmik oczywiście pokazuje jasno, jaka była sytuacja.

Ale biorąc pod uwagę suche dane i zakładając że samochody są sprawne, to 1.9TDI ze swoimi 9,9s do setki, raczej nie ma szans z 7,2s w wypadku fabrycznego 3.0TDI. Powyżej 100km/h przepaść pewnie jest jeszcze większa.

Więc ta sytuacja z wyprzedzeniem "o maskę", raczej jakaś mało prawdopodobna jeśli 3.0TDI jest po programie. No chyba, że to program na minus, a nie na plus.;)

Opublikowano

przeciez wiadomo ze to nieseryjne 1.9 :decayed:

tak w compsportach odejmuja kucy ;)

Opublikowano

No właśnie nic nie piszesz o tym 1.9 tylko o 3.0, że było po sofcie. Chyba, że coś przeoczyłem.

I chyba robimy niezły OT.;)

BTW Piotrek98igo, jest taki wątek "porównanie osiągów". Może nakręciłbyś filmik i dał go do porównania z innymi. Byłyby kolejne dane.;)

A tak a'propos mas, ot czasami nawet 3.0TDI wydaje się lekkie.;) Wczoraj zrobiłem sobie małą kreskę z kumplem w Touaregu 5.0TDI. No i mimo jego 313KM, przy masie 2600kg nie dał rady.

Opublikowano

przeoczyles :wink4: Jarol napisal wczesniej o tym i tez jest opis pod filmikiem

EOT :wink4:

Opublikowano

Wiem że tip zamula strasznie , sprawdzałem, to około 1 s do 100 km/h , ale ten pojedynek jakiś niewiarygodny , koleś ma q więc na starcie najmarniej odchodzi dwie długości , więc go dogoniłeś i jechaliście równo ?. Kiedy bym nie spotkał na światłach 1.9 po chipach, programach, to zawsze była przepaść przy każdej prędkości , no ale mam manuala .

Fly , to dawaj sprawdzimy jak teraz ci jedzie vs 3.0 TDI , po sofcie sprawdzimy znowu :) Ciekawe.

Opublikowano

to byla rolka z 30km/h...2 bieg odchodze mu do konca 3,na 4 biegu zaczyna mnie dojezdzac i wprzedzac.to nie jest 1.9tdi po samym sofcie

Opublikowano

To co Ty tam masz?? ~200Km??

Opublikowano
  • Autor

to byla rolka z 30km/h...2 bieg odchodze mu do konca 3,na 4 biegu zaczyna mnie dojezdzac i wprzedzac.to nie jest 1.9tdi po samym sofcie

Mój ojciec ma 1,9 AVF z quattro. Turbo BRD po programie u rob555 w granicach 180 i jeszcze nie zdarzyło się abym mu nie odjechał obojętnie z jakiej prędkości. Co prawda nie ścigaliśmy się nigdy tak na prawdę, jedynie co to robiliśmy wspólne przeloty autostradami, ale znam to auto jak swoje i wiem jak jedzie.

A co to za kierownik siedział w tej 3,0 z którą się spinałeś ? Może przysnął kolo z deczka :wink4:

Opublikowano

To co Ty tam masz?? ~200Km??

tak

mystic jechalem z nim z 10razy ;)

i auta jade porownywalnie

Opublikowano

No to pisz że z rolki , koleś nie wykorzystał swojej największej przewagi Q i ma tipa to jest to możliwe :)

Opublikowano

I do tego pierwszy raz w życiu z kimś z rolki jechał.

Opublikowano

I do tego pierwszy raz w życiu z kimś z rolki jechał.

ty jestes [cenzura] jakis czy co?znasz ta osobe?

twoje komentarze sa tu zbedne bo nie masz o niczym zielonego pojecia

[mod]Proszę się kulturalnie wyrażać[/mod]

Opublikowano
  • Autor

No to pisz że z rolki , koleś nie wykorzystał swojej największej przewagi Q i ma tipa to jest to możliwe :)

Piotrek98igo

Tip robi odcinkę na 1,2,3 ale 4,5,6 ciągnie ładnie wysoko :wink4: przy dłuższym przelocie lub z roliki powyżej 150 podejrzewam, że nie miał byś szans :wink4:

Opublikowano

A wiesz że nie?

A co tylko Ty jesteś guru bo masz 200 ps. dorośnij to pogadamy.