simon 1980 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam! 2 tyg temu kupiłem swoją pierwsza A4 1,8. Ogólnie samochód spisuje się nieźle choć ostatnio zaczęła mnie zastanawiać pewna rzecz, a mianowicie w czasie sprawdzania poziomu oleju poczułem zapach(jesli można to nazwać zapachem )benzyny na bagnecie. dodam że olej i paski (w tym rozrządu) zmieniałem 1 tydz. temu. czy to ma tak być??? jeszcze jednym dziwnym objawem, który zauważyłem jest delikatne drżenie(bardziej jakby lekkie uderzenie) co parę sek silnika na wolnych obrotach.wskazówka obrotomierza właściwi ledwo przy tym drgnie i jest to bardziej wyczuwalne siedząc na w aucie niż zauważalne. ogólnie nie mam żadnych problemów z odpalaniem czy jazdą. czy mogą to być wtryskiwacze?
Gość Kamciooo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 a nie ubywa Ci płynu chłodniczego? delikatnie zawsze zapach oleju jest taki podchodzący paliwem,spalinami. A druga sprawa to ona tak jak by gubiła cykl na wolnych obrotach jest co jakiś czas taka minimalna przerwa jak byś przy wydechu posłuchał ? Świece,filtry wymieniałeś?Podłacz może pod Vaga może pokaże jakiś błąd.Nie kopci ?
simon 1980 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kopcić nie kopci. może trochę pary na zimnym z rana ale nic poza tym nie zauważyłem. Przy wymianie płynów miałem go podłączonego pod komp i jedyny błąd jaki wykrył był przy czujniku temp. (wymieniony na nowy). filtry wymienione, na świece jeszcze nie patrzałem. może w weekend uda mi sie zorganizować trochę czasu to wymienię. jutro posłucham tego wydechu,
Gość Kamciooo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 bo to może nie być stukanie tylko porostu nie równa praca na wolnych nie chodzi jak w zegareczku silnik czasami szarpnie i takie odczucia... Autka już nie nowe i może im sie zdarzyć jakieś zawahanie na wolnych zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi