Tukan Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam mam taka sprawe mianowicie w dniu 20,06,10 w Krk wyłamano mi zamek w aucie,nie zgłosiłem tego na policje bo nie mialem czasu a pozatym wg mnie do AC nie ma takiej potrzeby,ale blad zgłosilem dzis szkode do PZU a pani ze musze miec od policji potwierdzenie czy cos w tym stylu ze zgłosiłem akt wandalizmu/włamania.Teraz pytanie czy moge isc na komisariat nie w krk tylko w swoim miejscu zamieszkania?I czy jak zgłosze to i bedzie data 26,06,10 to czy moga mi nie uznac i nic nie wypłacic??
bryleks Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Wyłamanie zamka to raczej próba kradzieży. Idź na komendę i się zapytaj... będzie chyba najszybciej.
arielka Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Miało miejsce przestępstwo lub jego próba (w pewnym miejscu, o pewnej godzinie, itd.), w związku z czym należało wezwać policję. Obecnie musisz udowodnić okoliczności zajścia szkody; w myśl art. 6 k.c., to na Tobie spoczywa ten obowiązek. Proponuję jednak zapoznać się z OWU AC i wyłączeniami odpowiedzialności. Sprawa w sądzie jest do wygrania (świadków masz ??), w pojedynku ubezpieczyciel - ubezpieczony/ubezpieczający... Wszystko zależy od Twojego zaangażowania. Pozdrawiam arielka
v1ck Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 kiedy mi wyplacali z AC jak mi ktos zostawil porysowany zderzak na parkingu to nie chceli zadnego potwierdzenia zgloszenia z policji
Rekomendowane odpowiedzi