Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem forum. Nie wiem czy ten temat jest w odpowiednim dziale, przynajmniej tak mi się wydawało.

Otóż... wczoraj zaparkowałem kawałek dalej od bloku samochód, dzisiaj rano wychodzę patrze... Jedna rysa na samochodzie (na masce) http://img684.imageshack.us/f/20100626074.jpg/ patrze z boku .. druga rysa !!!!!!! Na nadkolu z przodu http://img121.imageshack.us/i/20100626076.jpg/. poucinałbym łapska :disgust:.. (to mój pierwszy samochód). Samochód jest ponad miesiąć w kraju, mam wykupione narazie tylko oc za 99zł... bez żadnego ac i teraz mam pytanie. Ile może kosztować pomalowanie tych elementów?

- Może ktoś wie czy w okolicach Płocka (woj. mazowieckie) jest jakiś dobry lakiernik a do tego niedrogi - to dość dla mnie istotne.

- Czy ewentualnie da się narazie coś z tym zrobić w razie braku kasy na lakiernika ? - Czytałem o jakiś pastach.. ale czy rysa nie jest zbyt głęboka ? i Czy nie zacznie wchodzić rdza jeżeli tego nie zabezpiecze w jakiś sposób?...

Dziękuje z góry za odpowiedź i jeżeli umieściłem temat nie tu gdzie trzeba to przepraszam i proszę o poprawienie.

Pozdrawiam

Luka3s.. :( :( :(

Opublikowano

Cześć,

Przykro mi z powodu Twojego samochodu. Miałem dokładnie taką samą sytuację w ubiegłym roku. Postawiłem samochód na osiedlu na Mokotowie ale dalej niż zazwyczaj bo po prostu miejsc nie było. Wróciłem po 15 minutach z mieszkania i miałem porysowaną maskę + nadkole z tym że u mnie było to do blachy. Ktoś nie tyle przejechał kluczem/gwoździem co jeszcze zrobił to z olbrzymią siłą. Na szczęście mam AC chociaż bez problemów z ubezpieczycielem się nie obeszło. Mnie naprawa kosztowała około 1700zł ale lakier mam perła 3 warstwowa bo ma słabe krycie.

Nie liczył bym na polerkę raczej nic tu nie pomoże byłem ze swoim problemem u speców w Warszawie którzy mają dobrą renomę w Googlach i powiedzieli że zrobić mogą ale będzie bardzo widać bo za głębokie i za szerokie są rysy. Wydaje mi się że u Ciebie będzie podobnie. Warsztatu w Twojej okolicy Ci nie polecę bo żadnego nie znam - ja robiłem swój samochód na Podkarpaciu. Co do rdzy jeśli rysa nie jest do blachy to jakiś czas będzie ok. szczególnie teraz ale po zimie może się kiepsko robić ze względu na sól.

Życzę Ci powodzenia i niskich kosztów naprawy.

Opublikowano

Dzięki dzięki kolego :). Ale rysa już jakiś czas temu została zapastowana przez mechanika i narazie jest ok, nie ruzca się tak bardzo w oczy i chroni przed rdzą.

Może na zime jak będę miał kase to zrobie to, chociaż nie wiem bo teraz jest straszna klapa z kasą :wallbash: .

Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Mógłbyś zrobić zdjęcia jak to wygląda po zapastowaniu? Ile taka usługa kosztowała?