Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co to jest? Czego brakuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post :)

Od 4 dni jestem posiadaczem A czwóreczki i coś mi strasznie puka w lewym kole jak jadę po kostce brukowej. Dziwęk przypomina jakby wsypywane ziemniaki do skrzynki ;) Chciałem dzisiaj wymienić łącznik stabilizatora i coś mnie skusiło żeby zdjąć nadkole i zajrzeć co i jak tam i patrze a tam jakby czegoś brakowało i teraz to nie wiem czy te stuki mogą być z tego powodu i czy tam brakuje czegoś!? Proszę o pomoc bo już sam zgłupiałem czy tam ma coś, jakaś guma czy coś? Aha i jeszcze jedna sprawa z tym pukaniem, jak auto jest na postoju i jak szarpie energicznie kierownicą to też puka ale tylko jak koła są skręcone w lewą stronę i to tak tylko w połowie

link do zdjęcia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06a39572b83eb2eb.html

Opublikowano

Pukają poprostu zużyte wachacze. Najlepiej to chyba na szarpakach ocenic które walą, albo wymieniac cała strone, ale to już koszty. :naughty:

Sam łącznik stabilizatora nic nie zmieni.

A czy czegos tam brakuje to nie wiem, jeszcze nie zdejmowalem nadkola wiec nie widzialem :>

Opublikowano

Dziwęk przypomina jakby wsypywane ziemniaki do skrzynki ;)

jak to przeczytałem to od razu mi się skojarzyło z jednym wahacze bo dokładnie taki odgłos miałem kiedyś i były to wahacze :hi:

Opublikowano

Czesc,

Ujecie zrobione z nadkola do przodu auta. Malo kto tam zaglada bo tam przewaznie jest tam oslona nadkola.

Jak ci cos puka na kostce to u mnie przynajmniej byl to wahacz dolny prosty przedni lub dolny tylni ("banan").

Ewentualnie moga walic klocki hamulcowe jak masz jakies nie ori(ja mam boscha np. i mi wala metalicznie).

Ale sprawdz to miejsce ktore pokazales, moze z drugiej strony auta cos tam bedzie, sam jestem ciekaw.

Mogloby Ci pomoc zdjecie z ETKI jesli ktos takim na forum dysponuje.

Pozdro,

Sokram

Opublikowano

wymień wszystkie wachacze najlepiej ori :kox:

Opublikowano

wymień wszystkie wahacze najlepiej ori :kox:

co za bezsens :wallbash: po czym tak twierdzisz, że ma wszystkie wahacze do wymiany ?

Opublikowano

Niczego tam nie brakuje, temat poruszany na forum wiele razy. Są to otwory montażowe. Podjedź na stację diagnostyczną na sprawdzenie zawieszenia na szarpakach, zapłacisz grosze i bedziesz wiedział co stuka.

Opublikowano
  • Autor

Możliwe ze są to właśnie jakieś otwory montażowe :) Wiec byłem dzisiaj na stacji diagnostyczne, diagnosta siedział pod autem z dobre 20 minut po czym postawił diagnozę że do wymiany mam wahacz w przednim lewym kole tylni czyli ten banan jak to sie mówi ? :) Jako że jestem nowy na tym forum to nie krzyczcie na mnie, ale czy jest jakis manual ze zdjęciami jak wymienić owy wahacz? Z góry dziękuje :decayed:

Opublikowano

poszukaj w dziale warsztat,tam bylo jak sie wymienia wachacze.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje wszystkim :good: