Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zostalem szczesliwym posiadaczem BMW X5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepszym od Q7.Chyba nie :thumbdown:

Opublikowano

Lepszym od Q7.Chyba nie :thumbdown:

Oj tak

Opublikowano
  • Autor

I to zdecydowanie tak lepszy bo przymiezalem sie do Q7 z 3 litrowym D,i sobie odpuscilem bo to nie jedzie wcale i wiadomo kazdy mysli o komforcie i jakiejs tam ekonomi(choc tej kategori nie powinno sie mowic o spalaniu takiego auta) ale pali jak smok duzo ,dobre jest dopiero 4.2 d---ale to juz cena narazie jest zaporowa jak dlamnie.

Opublikowano

nie wiem po co kupywac Q7 czy Cayena ja wolalbym touarega chyba tylko do lansu sa lepsze bo i tak w teren to mozna zapomiec :) nie to co Land Cruiser czy Patrol :decayed:

Opublikowano

a ja bym wolał touarega, X5 mi nigdy nie leżało.... a Q7 tdi i Cayenne tdi to raczej troszkę inne pieniążki niż takie X5..

Opublikowano

a ja bym wolał touarega, X5 mi nigdy nie leżało.... a Q7 tdi i Cayenne tdi to raczej troszkę inne pieniążki niż takie X5..

Sąsiad kupił jakiś czas temu Touareg'a 5.0 V10 w ślicznym pakieciku zewnętrznym i miodnym jaśniutkim środeczkiem - jak dla mnie BMW może się chować :kox: (nie umniejszając nikomu) Kiedyś miałem okazję takie kupić, tylko 3.0tdi w świetnych pieniądzach, a teraz jak patrzę na to, jak się jeździ obniżonym, utwardzonym autem, to za podobną myślą tęsknię bardzo :naughty:

Opublikowano

Sąsiad kupił jakiś czas temu Touareg'a 5.0 V10 w ślicznym pakieciku zewnętrznym i miodnym jaśniutkim środeczkiem - jak dla mnie BMW może się chować :kox: (nie umniejszając nikomu) Kiedyś miałem okazję takie kupić, tylko 3.0tdi w świetnych pieniądzach, a teraz jak patrzę na to, jak się jeździ obniżonym, utwardzonym autem, to za podobną myślą tęsknię bardzo :naughty:

powiem Ci ze 5.0 tdi sa za mocne na skrzynie ktore w nich montuja mojego znajomego ojciec kupil sobie V10 jak tylko wchodzil przez 2 lata jezdzenia robili mu dwa razy skrzynie, sprzedal V10 i kupil 3.0tdi. wiadomo nie ma takiej frajdy z wciskania gazu jak w V10 ale jak na takie spore auto ten silnik daje rade. Tez mialem zamiar kupic sobie SUVa i wybor padl na touarega bo jako jeden z nielicznych SUV-ow ma bardzo dobre wlasciwosci "terenowe" szczegolnie wersjia King Kong z blokada centralnego dyfra X5 ML nie ma sie co porownywac! ale po dluzszych namyslach stwierdzilem ze szkoda takim autem jezdzic po krzakach w trudniejszy teren tez nie wjedzie i dlatego kupilem wkoncu A4 do jazdy po asfalcie a w teren Land Cruisera odpowiednio przygotowanego i jestem mega zadowolony.
Opublikowano

fajne x5 ale jak dla mnie to pierwsza wersja x5 ( mimo ze po lifcie ) wyglada juz troche staro

nowe x5 gniecie suty ale stare .... bym sobie chyba odpuscil

touareg, q7 wygladaja duzo nowoczesniej zarowno w srodku jak i na zewnatrz.

nawet brzydki cayenne mi sie bardziej podoboa niz stare x5.

ml.... nowy tez jest duzo ladniejszy

a ten stary to przeciez juz dziadek jest i chyba jego nawet nie ma co brac pod uwage...

ogolnie x5 tak... ale tylko ten model od 2006r

takie moje zdanie

a co do twojego auta to fajnie ze ma chociaz te lepsze fotele, navi 16x9 i udanego diesla ;). :wink4:

mimo wszystko majac do wyboru to q7 lub touarega .... to x5 by u mnie zajelo miejscie ostatnie.

:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

może trochę odświeżę.

rzeczywiście jak pisał Nowak_zg nowsze ładniejsze. I do takiego auta chyba silnik troszkę za słaby. Ale nie mogę go przekreślić z góry bo nie jeździłem. Próbowałem tylko Touarega 3.0TDI to powiem że przyjemnie idzie jak na 240KM.

KENOiX multivan T5 - jak dla mnie ideał :) tata miał dwa oba 174KM jeden automat 65tkm drugi manual 6bieg 700km przebiegu. Kawał dobrej fury.

I gdybym miał porównywać silniki i żywotność to 2.5 TDI 174KM z T5 bije na głowę 3.0 TDI.

Ale wybór padł i oby BMka służyła jak najdłużej. Wypas nadrabia ten silniczek :P

Pozdrówki i Szerokości,

Grado

Opublikowano

ładne autko, szkoda tylko że po takim dzwonie że aż tak kiere przestawiło :polew:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No Panowie, pojechaliscie, 3.0d z X5 w tym roczniku lepsze od 3.0 TDI VAG? ;) BMW nie jedzie, Touareg w serii tez szalu nie robi ale po czipie na okolice 270-280KM to juz ladnie sie turla.

Moj ojciec jezdzi 3.0 TDI manual :evil::blink: po chipie w Tune-Up, jest mega zadowolny, bo sie mocno poprawilo, lubi docisnac sobie a spalanie wcale nie szokuje jak na 4x4 w 2 tonowej budzie, do tego pakiet King Kong, ma blokade dyfra i ogolnie dobrze kula sie w terenie :slina: :slina: :slina: bardzo mi smutno jak slucham dzwieku tej V6, moje R4 to traktor i padlina ;]

P1060014.jpg

P1060012.jpg

P1060016.jpg

wiecej fotek

http://s333.photobucket.com/albums/m394/maciejski/touareg/

Opublikowano

dobrze smiga po terenie to moj Land Cruiser a to to takie bulwarowki chociaz wersja king kong jest najlepsza jezeli chodzi o touarega i jazde pseudo terenowa... sam zastanawialem sie czy nie kupic tego autka ale jednak wybor padl na dwa rozne samochody bo nie da sie polaczyc jazdy terenowej z jadza po normalnych drogach...

Opublikowano

zgadzam sie, ze Touareg na 19" i letnich oponach w stylu Toyo T1R to w terenie nie za bardzo ale pisac, ze bulwarowka?;) Bulwarowka to RAV4, CRV itp. Tutaj mamy calkiem przyzwoity naped na 4 kola i blokady, wiec komentarz, ze bulwarowka uwazam za nietrafny, bo jak widac R5 TDI z kominem i odpowiednimi kolami to w Paryz Dakar lata.

Opublikowano

zgadzam sie, ze Touareg na 19" i letnich oponach w stylu Toyo T1R to w terenie nie za bardzo ale pisac, ze bulwarowka?;) Bulwarowka to RAV4, CRV itp. Tutaj mamy calkiem przyzwoity naped na 4 kola i blokady, wiec komentarz, ze bulwarowka uwazam za nietrafny, bo jak widac R5 TDI z kominem i odpowiednimi kolami to w Paryz Dakar lata.

hehe kolego tak sie sklada ze znam sie troche na autach terenowych i z cala pewnoscia moge powiedziec ze auto przystosowane do PD ma tylko karoserie wspolna z touaregiem i to jeszcze nie dokonca, z cala pewnoscia moge twierdzic ze X5,X3,X6,ML,Cayen,Q7,Touareg,,XC90 to bulwarowki o RAV4 i innych cudach nie bede pisal. Natomias z cala pewnoscia tak jak napisalem wczesniej VW najlepiej sie sprawdza na bezdrozach z tej grupy