Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Blokowanie drzwi od wewnątrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
w dzrzwiach masz wylacznik wewnetrznego zamykania i otwierania drzwi i on dziala nie zaleznie czy masz kluczyk w stacyjce czy nie.jesli o to ci chodzi :wink:
przeciez to glownie ma dzialac jak auto jest w trakcie jazdy po miescie np.na swiatlach zeby ci nikt drzwi nie otworzyl :wink:

otóz wracam do tego mojego problemu, gdyż zauwarzyłem w innej A4 z tego samego rocznika ze jest tak samo jak u mnie, czyli jak zapłon jest włączony to nie mozna zablokowac drzwi, jak kluczyka nie ma w stacyjce to działa bez problemu. Czy nie jest to dziwne ze w drugiej a4 wystepuje ten sam problem. Zwracam się do innych uzytkowników A4 z '98 jak jest z tym blokowaniem drzwi w waszych niuniach

Opublikowano

Hej

Ja natomiast mam inny problem...

Drzwi mi się wcale nie ryglują.. A najlepsze jest to, że nie mam żadnego przycisku do ich zamykania od wewnątrz :-(

Jest to przydatne (zwłaszcza jazda po miescie, żeby w czasie stania na światłach czegos z auta nie wydarli).

Szukałem tego przycisku, ale nie ma go..

Mam pilota do centralnego zamka i alarmu zabudowanego w kluczyku (działa chyba na podczerwień) .Ma on opcje domykania szyb przy zamukaniu auta z pilota.

Czy jest możliwość jakoś zaprogramować komputer w aucie, żeby ryglował drzwi po odpaleniu silnika?

Opublikowano

to poszukaj przy drzwiach keierowcy :) między tweeterem a tą chromowaną klameczką. jak tam nie ma to zacznij sie bać, bo może masz skłądane auto i drzwi masz z poloneza :P

Opublikowano

Te przyciski wystepowaly dopiero w modelach od 96.

Moze ty trafiles bez tego przycisku :wink:

Opublikowano
Czy jest możliwość jakoś zaprogramować komputer w aucie, żeby ryglował drzwi po odpaleniu silnika?

Jasne, ze jest mózliwosc. Dodam, ze ja jeszcze sie w to nie bawilem. :mrgreen:

komfort.jpg

Opublikowano
  • Autor

pikuś to trzeba podpiąć VAG zeby to zrobić ?

Opublikowano
otóz wracam do tego mojego problemu, gdyż zauwarzyłem w innej A4 z tego samego rocznika ze jest tak samo jak u mnie, czyli jak zapłon jest włączony to nie mozna zablokowac drzwi, jak kluczyka nie ma w stacyjce to działa bez problemu. Czy nie jest to dziwne ze w drugiej a4 wystepuje ten sam problem. Zwracam się do innych uzytkowników A4 z '98 jak jest z tym blokowaniem drzwi w waszych niuniach

więc u mine nie ma problemu cenię to głównie za to że wożę małe dziecko które wszystko interesuje więc jak tylko jadę z córką to drzwi zamykam ryglowaniem. Wszystko więc u mnie ok
Opublikowano
to drzwi zamykam ryglowaniem. Wszystko więc u mnie ok

przeciez to nie chroni przed otwarciem ze srodka tylko z zewnatrz tak ze coreczka spokojnie te drzwi otworzy.do tego słuzy dzwigenka w zamku w drzwiach ktora sie przestawia i wtedy nie da sie otworzyc ze srodka :wink:

Opublikowano

więc u mine nie ma problemu cenię to głównie za to że wożę małe dziecko które wszystko interesuje więc jak tylko jadę z córką to drzwi zamykam ryglowaniem. Wszystko więc u mnie ok

U mnie dzwigienka jest w pozycji uniemozliwiajacej otwarcie drzwi przez dziecko od wewnatrz, natoniast centralny blokowany jest niezaleznie czy jest kluczyk w stacyjce czy tez nie manualnie przeze mnie (podobnie z odblokowaniem).

Opublikowano

u mnie ryglowanie drzwi po przekreceniu kluczyka jest polaczone z antynapadem, czyli po jakis 7 sek drzwi sie same rygluja i trzeba rozlaczyc alarm. a otwierac i zamykac drzwi przyciskiem kolo klamki moge niezaleznie od polozenia stacyjki

rok prod. '99 auta.

Opublikowano
  • Autor

to u mnie musi byc cos nie tak bo niezaleznie czy kluczyk jest czy nie ma w stacyjce to ja tylko moge otwierac drzwi blokowac moge jak wyjme kluczyk

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie ponieważ w moim A4 nie mam takiego guzika blokowania od wewnątrz drzwi a kupiłem sobie klamkę z takim blokowaniem czy wie ktoś jak podłączyć 4 przewody w tym przycisku aby można było blokować i odblokowywać drzwi. Chodzi mi dokładnie do której kostki się podpiać i jakie kolory przewodów bo zasadę znam; zasilanie: "+" i "-" oraz w zależności od rodzaju sterowania zamkiem albo blokowanie i odblokowywanie "-" wówczas 2 pozostałe przewody do masy albo blokowanie "-" a odblokowywanie "+" wówczas 2 przewody analogicznie czyli również "+" i "-"( Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić).Jeżeli ktoś wie dokładnie pod jakie przewody i pod którą kostkę się podpiać albo posiada przypadkiem zdjecia jak jest to rozwiązane oryginalnie to proszę o informacje na forum jak i prywatnie na skrzynkę mój adres: [email protected]

Z góry dziękuję za pomoc

• 1 rok później...
Opublikowano

W tym wątku:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_domykanie_szyb_z_kluczyka-t1466.0.html

jest taka wypowiedź:

no ja też mam domykanie z kluczyka a co do rzeczy co mogą Cie zaskoczyć to jak sie przekręci kluczyk w stacyjce na drugi stopień to sie drzwi ryglują ja tak mam :twisted:

Co Wy na to?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z blokowaniem drzwi to znaczy jak wcześniej jeździłam samochodem mogłam otwierać i zamykać drzwi tym przyciskiem, ale od jakiegoś czasu jak tylko zapalam silnik i zamykam drzwi od kierowcy to same się zamykają a poźniej mam mały problem żeby je otworzyć od środka z pilota czy z tego przycisku. Czy może ktoś mi pomóc co się mogło stać? Czy muszę samochód podłączyć pod kompa i wtedy wyjdzie jakie są błędy? Pomóżcie!!!!!! :confused4:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam . Co do blokowania drzwi od wewnątrz, u mnie w A4 B6 Avant , drzwi od środka zamykają się wszystkie , natomiast otwierają się tylko drzwi kierowcy , reszte otwiera się dopiero po dwukrotnym pociągnięciu za klamke (od wewnątrz oczywiście) ,dodam że z pilota otwierają i zamykają sie wszystkie bez problemu.Co sie spaprało pomóżcie.