Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wykres Tune Up Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chcialem sie pochwalic wykresem po wizycie u Roberta z Tune Up Gdansk :)

narazie wyglada to tak ze wszystko seria oprocz pompek ktore zamienilem na nowe BQ (moje juz nie dawaly rady) i tutaj podziekowania dla Adamooo :good:

moze z czasem wloze turbo BRD i Fimca ale to jak cos w nastepnym roku,no chyba ze mi sie turbo wysra..

Po programie wrazenia za***iste :naughty:

Rob mowil ze pompki BQ sa bardzo mocne takze trzeba bedzie to kiedys wykorzystac :evil:

wykres :

wykresdavid.jpg

co myslicie ?

Opublikowano

Ładny wykres, masz teraz więcej "kunia" niż moje 1.8T, co się niedługo zmieni :decayed: Czyli polecasz tą firmę? Mam do nich dość blisko.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy Robert robi turbo benzyny :mysli: musisz sie z nim kontaktowac, a jak jest z 1.8 T trzyma te 170ps czy ma mniej?

Opublikowano

nie wiem czy Robert robi turbo benzyny :mysli: musisz sie z nim kontaktowac, a jak jest z 1.8 T trzyma te 170ps czy ma mniej?

Się okaże. Dla mnie to i tak za mało przy wadze A4 i tiptronicu.

Opublikowano

ROB nie ma hamowni Q

Opublikowano

mod typowo seryjny..teraz zmieniaj turbo i będzie czym już jeździć :evil:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie czytam troche dzial Chiptuning i pisza ludzie ze jak sie lata autostradami to trzeba montowac dodatkowa chlodnice oleju,moze ktos cos powiedziec odnosnie mojego audi? dodam ze jezdze autostrada trasa Polska Dania z predkoscia glownie 160 km/h.Jak cos to poprosze o ceny/linki z takimi chlodnicami

Opublikowano

Panowie czytam troche dzial Chiptuning i pisza ludzie ze jak sie lata autostradami to trzeba montowac dodatkowa chlodnice oleju,moze ktos cos powiedziec odnosnie mojego audi? dodam ze jezdze autostrada trasa Polska Dania z predkoscia glownie 160 km/h.Jak cos to poprosze o ceny/linki z takimi chlodnicami

Do jazdy z prędkością 160km/h raczej jeszcze nie potrzebujesz chłodnicy oleju. Ja zauważyłem że do około 170-180Km/h temp oleju jest jeszcze w rozsądnych wartościach ale jak jedzie się szybciej koło 200km/h to juz olej robi sie bardzo gorący. Co do cen chłodnic oleju to są gotowe zestaw Mocal. Koszt to około 1000zł za chłodnice, podstawe z termostatem i węże.

Opublikowano
  • Autor

Do jazdy z prędkością 160km/h raczej jeszcze nie potrzebujesz chłodnicy oleju. Ja zauważyłem że do około 170-180Km/h temp oleju jest jeszcze w rozsądnych wartościach ale jak jedzie się szybciej koło 200km/h to juz olej robi sie bardzo gorący. Co do cen chłodnic oleju to są gotowe zestaw Mocal. Koszt to około 1000zł za chłodnice, podstawe z termostatem i węże.

1000zl ?? :shocked: a Ty masz wskaznik temp oleju?

Opublikowano

1000zl ?? :shocked: a Ty masz wskaznik temp oleju?

Nie mam.

Zawsze możesz kupić jakąś używaną chłodnice z innego auta do tego dokupić podkladke z termostatem i dorobić węże wtedy myśle że w 500-600zł się zmieścisz. Ja myśle właśnie o takim rozwiązaniu. Ale bardziej chodzi mi po głowie długa skrzynia 6 biegowa. Wtedy przy 180km/h bede miał koło 3000-3100obr i mie będe sie musiał martwić o temp oleju.

Opublikowano
  • Autor

skrzynia 6 dobra opcja ale koszty sa juz duze bo trzeba jeszcze dwumasa zmieniac wyjdzie pewnie ponad 3 tys :gwizdanie: a o jakiej skrzyni myslisz ? avf ma chyba przy 180 km/h jakos 3100 obr

Opublikowano

skrzynia z AVF jest za krótka 185km/h jest około 3500obr, raczej myśle nad jakąś z 2,5 TDi tak żeby 180km/h było przy 3 tys obr.

Co do kosztów to chyba wyjdzie nawet ponad 3 tyś zł bo samo nowe sprzęgło z dwumasem kosztuje koło 2 tyś zł do tego skrzynia, rozrusznik i jeszcze kilka inych rzeczy.

Opublikowano

dobra robota Robert :good:

...zresztą jak zawsze :naughty:

Opublikowano

skrzynia z AVF jest za krótka 185km/h jest około 3500obr, raczej myśle nad jakąś z 2,5 TDi tak żeby 180km/h było przy 3 tys obr.

Jeśli chcesz skrzynie o najmniejszych przełożeniach (czyli mówiąć waszym niepoprawnym technicznie stwierdzeniem - najdłuższą) to szukaj skrzynki DRW z Golfa IV AJM...w A3 ASZ też były.

Przy 3000 obr.

1. - 30,6 km/h

2. - 55,5 km/h

3. - 86,8 km/h

4. - 120 km/h

5. - 149 km/h

6. - 180 km/h

Troszkę większe przełożenia ma ERF (przy 3000 obr./min):

1 - 30 km/h

2 - 56 km/h

3 - 88 km/h

4 - 119 km/h

5 - 148 km/h

6 - 176 km/h

Pozdr.

Opublikowano

Jeśli chcesz skrzynie o najmniejszych przełożeniach (czyli mówiąć waszym niepoprawnym technicznie stwierdzeniem - najdłuższą) to szukaj skrzynki DRW z Golfa IV AJM...w A3 ASZ też były.

Przy 3000 obr.

1. - 30,6 km/h

2. - 55,5 km/h

3. - 86,8 km/h

4. - 120 km/h

5. - 149 km/h

6. - 180 km/h

Troszkę większe przełożenia ma ERF (przy 3000 obr./min):

1 - 30 km/h

2 - 56 km/h

3 - 88 km/h

4 - 119 km/h

5 - 148 km/h

6 - 176 km/h

Pozdr.

Taka długość skrzyni by mi odpowiadała. Tylko jest jeden problem że z golfa czy A3 skrzynia nie podejdzie do A4 gdzie silnik jest umieszczony wzdłużnie.

Opublikowano

Nie podejdzie, do A4 z silnikiem 1.9PD szukaj skrzyni od silników 2.5TDi o oznaczeniach DQS badz FRF to najdłuższe skrzynie biegów do tych silników (auta-skrzynia FWD).

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Nie podejdzie, do A4 z silnikiem 1.9PD szukaj skrzyni od silników 2.5TDi o oznaczeniach DQS badz FRF to najdłuższe skrzynie biegów do tych silników (auta-skrzynia FWD).

Pozdrawiam.

Ty mi Witek lepiej napisz co myslisz o wykresie :kox: