Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Akumulator sie rozładowuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem tydzień temu grałem osto radiem w samochodzie na postoju i efekt chyba oczywisty akumulator padł :disgust: podładowałem go i wszystko fajnie pojeździłem pare dni i znowu padł :wallbash: podładowałem jedzcze raz i treraz wytrzymał tylko 2 dni :kwasny: moje pytanie brzmi czy to akumulator już nie trzyma prądu czy może brak ładowania? Dodam jeszcze że w zimie przy -25 stopniach i stał na polu palił od strzała i dlatego teraz dziwi mnie że w takie upału padł akumulator a i jedzcze jak przyjechałem dzisiaj z pracy normalnie zgasiłem w domu auto postało z 4 godziny i już nie odpalił :wallbash: jeśli to akumulator to jaki polecacie? bo bedzie trzeba jutro kupić.

Opublikowano

Wydaje mi się że pora na nowy akumulator. A styki ? ogarnięte ?

Opublikowano
  • Autor

tak styki ok dodam jeszcze że mam aku 75Ah 680 A/EN mam go od roku w wsio ok z nim było ale nadal mnie dziwi że w takie upały padł. A może to przez to że ok miesiąc temu dokupiłem tube 250 wat i przez to akumulator niezdąży sie naładować

Opublikowano

Fakt, 75Ah to trochę spory jak na ADR i pewnie alternator przy takiej tubie nie daje rady.

Opublikowano

Zrób pomiar miernikiem pod pełnym obciążeniem i będzie wiadomo ile volt ładuje.

Opublikowano

Dodatkowo zrób pomiar poboru prądu w stanie spoczynku przy wyłączonych wszystkich odbiornikach, może coś ciągnie na "lewo" prąd.

Opublikowano

Doładuj go na max, sprawdz jak ci alternator ładuje i przede wszystkim sprawdź ile prądu chla ci to ustrojstwo... Bo może i ledwo dawać radę

Opublikowano

a sprawdziłeś czy masz ładowanie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

więc problem już rozwiązany tak jak kolega Samaelos pisał za duży aku do tego motoru to po pierwsze po drugie to ta tuba zrobiła robote ale też moja w tym troche wina bo często i długo grałem na postoju bassy na full i heja a że nie robie dużo kilometrów to akumulator niezdązył sie załadować na kompie pokazało mi tylko błąd niepamiętam jaki ale to było coś tam adaptacja przepustnicy a reszta ładowanie i pobór prądu na postoju ok no ale niestety aku już szlak trafił nietrzymał już prądu i trzeba było kupić nowy teraz kupiłem 62AH ale już o dłuższym słuchaniem muzy na postoju nie ma mowy :no: