Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1.8T quattro] wymiana uszczelki miski olejowej - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie zabrałem się dzisiaj za wymiane uszczelki miski olejowej i odrazu napotkałem przeszkode, a mianowicie po odkręceniu wszystkich srób mocujących miske okazuje się że nie moge jej ściągnąc cała się rusza a w części gdzie łączy się ze skrzynią coś tak jakby ją trzymało. Czekam na szybkie wskazówki. Z góry dzięki .

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy aby na pewno odkręciłeś wszystkie śruby ?

Sprawdź dokładnie właśnie w miejscu gdzie łączy się ze skrzynią bo musiałeś coś przeoczyć.

Opublikowano
:hi: :a4fan:moim zdaniem jeszcze nie odkreciłes 2 srób przy łaczeniu ze skrzynia biegów,tylko do tego potrzebujesz 10 nasadke na długiej przedłuzce -pozdrawiam i zycze powodzenia Robert :thumbup:
Opublikowano

Tak macie racje przeoczyłem 2 śrubki w miejscy gdzie łączy się ze skrzynią tylko nie wiem jak je odkręcić bo przeszkadza tam koło zamachowe??

Pozdrawiam

Opublikowano

Dwa sposoby:

Zdemujesz skrzynię albo próbujesz kombinacji z kluczem płaskim.

W Golfie miałem tak samo i udało się odkręcić wg drugiego sposobu.

Opublikowano

dzięki za rade, pokombinuje a jak sie nie uda to ściągne skrzynie[br]Dopisany: 12 Sierpień 2007, 11:12 _________________________________________________chłopaki dzisiaj udało mi się ściągnąć miske olejową i w żadnym wypadku nie trzeba ściągać skrzyni biegów tylko należy obracać koło zamachowe i na nim znajduje się takie wyżłobienie które umożliwi odkręcenie śrub tylko trzeba mieć klucz imbus na długiej przedłużce i już po kłopocie. Wszystkim któży chcieli pomóc wielkie dzięki.

Pozdrawiam NOREK