kichy Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam mam takie pytanie posiadam oc w ubezpieczalni X, mam w niej zero zniżek i zwyżek,ale dwa miesiące temu miałem szkodę z własnej winy i w związku z tym mam pytanie.Chce przejść do ubezp. Y i czy ja w niej na dzień dobry będę miał zwyżkę 10% czy powinienem być na zero?
Gość Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Wszystko zależy od tego, o co Cię spytają i co odpowiesz. Czasami Twoje odpowiedzi i poźniejsza szkoda w ubezpieczalni Y mogą mieć dla Ciebie przykre konsekwencje (w postaci dopłaty do pobranej składki, na podstawie zarządanej historii od poprzedniego ubezpieczyciela), ale tylko czasami. Nie ma jeszcze centralnego rejestru szkód z prawdziwego zdarzenia. Ale pamiętaj - podpisujesz wniosek, który jest oświadczeniem. Oświadczasz np. że nie miałeś szkód. A przecież widać po dowodzie rejestracyjnym, że auto masz już rok. Więc miałeś wcześniej gdzieś OC. Agent może nie dopytać - ale likwidator szkody/komórka kontroli już tak. Chyba, że sprzedajesz poprzednie auto i kupujesz następne - wtedy problem z głowy. Bardziej szczegółowo - na PW. monti
kichy Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Opublikowano 17 Lipca 2010 dzięki za odpowiedz ale już mam nowe ubezp. i 10% zwyżki
Rekomendowane odpowiedzi