Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Brak połączenia z ABS-em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problemik. Nie moge sie polaczyc z abs-em. Pisze "brak komunikacji". W tym samym czasie piszczy licznik i na fis-ie pokazuje sie (!) - czyli cos nie tak. Z innymi pierdolami lącze sie bezproblemowo.[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 02:07_________________________________________________Wymieniłem czujnik abs-u lewy przedni. Stary byl obdarty na kablu i "czasem" stykaly sie dwa kabelki ze soba. Czy musze teraz adoptowac ten czujnik? dodam, ze jest z 98roku a ja mam rok 96 autka. Dalej na fisie pokazuje sie ten znaczek: (!) i 3x glosno piszczy ale to dopiero przy podlaczaniu vag-a. No i dodam, ze teraz moge sie polaczyc z abs-em. wczesniej nie moglem wogole i tez piszczal. Numery czujnikow sie zgadzaja. [br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 16:47_________________________________________________mogl sie uszkodzic jakis sterownik przez to zwarcie? np ten pod siedzeniem ABS/EDS?[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 16:57_________________________________________________A moze pompa abs siada?

Opublikowano

Sterownik abs padl, to to kolo pompy abs (te plastikowe). Rozbierasz, zabezpieczasz, wysylasz do typa na allegro i za pare stowek jest zrobione, moj padl tak ze nie dalo rady naprawic wiec kupilem juz zregenerowany za 250zł. Bez tego mozna jezdzic.

Opublikowano
  • Autor

A wiesz co moglo byc przyczyna? Mogl to byc uszkodzony kabel od czujnika abs?

Opublikowano

raczej sam sterownik

Opublikowano
  • Autor

Ale abs wydaje mi sie, ze dziala, bo dalej czuc to "chrupanko" w pedale hamulca podczas ostrego hamowania. Nie na wszystkie kola dziala? I jeszcze jedno. Luzno wchodzi ten czujnik do piasty. Tamten uszkodzony tez tak luzno wchodzil.

Opublikowano

3 pikniecia i brak uzyskania komunikacji to sterownik. Jesli czujnik to swieci sie jedna pomaranczowa kontrolka abs, chyba nawet bez pikniecia zadnego.

PS. Przyczyna tego jest oczywiscie wiek autka i pewnie niedociagniecie ze strony niemcow.

Mialem to w aucie takim jak twoje tylko rok 98;)

Opublikowano
  • Autor

wymienilem czujnik i narazie nic nie piszczy przy odpalaniu autka. Lacze sie teraz z abs-em ale podczas podlaczania piszczy tak samo

Opublikowano

To że piszczy podczas połączenia to normalka :) Ważne że po zakończeniu diagnozy przestaje piszczeć . Więc nie martw się niepotrzebnie.

Opublikowano
  • Autor

Czyli juz jest OK?