chris.lkr Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 Witam Zacznę od tego iż zaczynam powoli kompletować sprzęty do nowej kuchni lecz nie jestem pewien czy kupić płytę indukcyjną czy gazową Najbardziej interesują mnie opinie osób, które zamieniły płytę gazową na indukcyjną (czy rachunki są dużo wyższe po zmianie na indukcję?). Jakich producentów sprzętu AGD do kuchni (lodówka, zmywarka itp.) możecie polecić? Z góry wszystkim dziękuję Pozdrawiam :>
kuredu Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 kolego to pytanie z cyklu czy zamienić poloneza na audi nawet sie nie zastanawiaj i bierz idnukcje. rachunki wcale nie są większe bo czas grzania jest kilkukrotnie szybszy niż na gazie. jeśli chodzi o sprzęt to polecam samsunga.
soolek Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 Tak szczerze mówiąć, to gotowanie na indukcji wymaga nauki - po przesiadce z gazowej Jak ktoś ma zacięcie to rachunki za prąd można obniżyć o połowę, podobno - znajomi opracowali sobie jakieś tam zasady. Ja do tego zdrowia nie mam, więc nie wiem, czy gotuję oszczędnie. Rachunki za prąd płacę takie jak wcześniej, kiedy używałem gazu w poprzednich mieszkaniach, ale mam więcej sprzętu i lepszej klasy energetycznej, więc ... nie wiem. Osobiście nie miałem wyjścia i musiałem kupić elektryczną (brak gazu w budynku) - kupiłem Siemensa. Opinie ma bardzo dobre. Po dwóch latach nie sprawia mi problemu "przykręcanie gazu" przy gotowaniu. Oczyście do indukcji musisz kupić nowe gary - dobry komplet kosztuje sporo. Ale np. w Ikei można za 300 kupić 3 gary + patelnię. Cena rozsądna. A z czasem można sobie dokupić coś więcej.
Rekomendowane odpowiedzi