Son_Czwa Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, jestem za granicą i mam jakiś problem z kontrolkami. Samochód zachowuje się normalnie, ale kontrolki od ABS i ta druga z tym trójkącikiem (na zdjęciu) raz na jakiś czas się zaświecą, ale do tej pory gasiłem auto i było OK. W Polsce też tak miałem kilka razy, ale to sporadycznie. Tym razem zapaliły się i po uruchomieniu silnika znowu się zapaliły, a po przejechaniu kilku kilometrów zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych. Co to może być? Tak to wygląda (z tym, że od świec mruga cały czas):
michał69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 poszedł ci włącznik światła stopu ten pod pedałem hamulca ja też to miałem a zobacz czy świecą ci światła stopu jak nie to zobacz bezpieczniki
antonio Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 tak jak napisał kolega, prawdopodobnie umarł czujnik stopu
michał69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 jak tak jeździsz to nie funkcjonuje ci ABS i kontrola trakcji po wymienieniu włacznika najlepiej podpiąć vaga i zobaczyć czy nie ma już błędów zapisanych na ABS
Son_Czwa Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Dobra, czyli da się z tym jeździć? Auto nie stanie?
michał69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 nie stanie się nic, da się tym jeździć tylko hamujesz bez abs-u
Rekomendowane odpowiedzi