Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Problemy z przełączeniem na gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ...

mam autko zagazowane Prinsem ,

ostatnio podczas jazdy auto samo przełącza się z gazu na benzynę i nie chce z powrotem na gaz ;(.

dopiero po przejechaniu kilku km i wielokrotnych próbach przełączania ręcznie zaskakuje z powrotem na LPG .

czy ktoś już się spotkał z takim czymś w tego typu instalacjach ? lub wie o co biega ?

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

To może być wiele powodów - ciśnienie na reduktorze, czujnik temp. reduktora lub gazu. Musisz podłączyć się do kompa i zobaczyć jak pracuje instalacja. Bez tego nikt Ci nie pomoże.

Opublikowano

ja miałem podobne objawy gdy się zapchały i zabrudziły filtry LPG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

póki co zmieniłem filtry od gazu , gazownik podłączył pod kompa i jak na razie na pierwszym zbiorniku nic się nie dzieje ... :gwizdanie:

mk

Opublikowano

Napisz jaki masz parownik LPG, jezeli masz Scorpiona to czesto awarii ulegały cewki parownika i po rozgrzaniu nie otwierały sie do końca lub sie blokowały co powodowało spadek cisnienia i przejscie na PB.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

To może być wiele powodów - ciśnienie na reduktorze, czujnik temp. reduktora lub gazu. Musisz podłączyć się do kompa i zobaczyć jak pracuje instalacja. Bez tego nikt Ci nie pomoże.

odgrzewam kotleta ...

po podłączeniu do kompa wyskakują 2 błędy -310 i -321 .

wszystko wyregulowane i mam nadzieję że to nie będzie jednak czujnik do wymiany .

mk

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

mam tą samą instalację i taki sam problem, wciąż wszystko OK po wymianie filtrów? Wlasnie wybieram się na ich wymianę i tak z ciekawości pytam czy faktycznie pomogło?

Opublikowano
  • Autor

Witam,

mam tą samą instalację i taki sam problem, wciąż wszystko OK po wymianie filtrów? Wlasnie wybieram się na ich wymianę i tak z ciekawości pytam czy faktycznie pomogło?

nic nie dało ... średnio raz na zbiornik wystepuje powyższy problem. Dodatkowo zimną ( latem nie ma tego problemu :mysli:) doszedł nowy problem :wallbash: przy pierwszym przełączaniu na gaz (gdy silnik zimny) w trakcie jazdy wystepuje mocne szarpniecie , na postoju silnik przestaje chodzić :shocked:. mój magik od gazu mówi że już spotkał sie z takim przypadkiem i była to uszkodzona membrana w reduktorze która zalewała reduktor. Żadne regulacje parametrów, temperatury przełączania na gaz nie pomogły. We wrześniu planuje zrobić wymianę membran w reduktorze.

Ori zestaw naprawczy Prinsa kosztuje około 150 zł no i plus robocizna.

Opublikowano
:blink: to mnie nie pocieszyłes, no nic lece na tą wymiane filtrów i zobacze co i jak. A z tym szarpaniem i gasnieciem w zime... moze jak by zwiekszyl temp. przełączania na gaz (tylko na okres zimy) moze to by cos pomogło? No nic wymienie filtry i jak cos zaobserwuje to dam znac, zapytam sie tez goscia od gazu, wybieram się do EGP na ostrobramskiej w wwie, moze powie cos wiecej na ten temat.
Opublikowano
  • Autor

:blink: to mnie nie pocieszyłes, no nic lece na tą wymiane filtrów i zobacze co i jak. A z tym szarpaniem i gasnieciem w zime... moze jak by zwiekszyl temp. przełączania na gaz (tylko na okres zimy) moze to by cos pomogło? No nic wymienie filtry i jak cos zaobserwuje to dam znac, zapytam sie tez goscia od gazu, wybieram się do EGP na ostrobramskiej w wwie, moze powie cos wiecej na ten temat.

temperatura już była zwiększana i nic sie nie zmianiło, bodajże do 45 stopni.

jak zmienia menbrany w reduktorze to napisze czy cos to dało .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siemano,

zmieniłem membrane w reduktorze przed weekendem i zauwazylem dużą poprawę, nie przęskakuje już na benzynę i nie mam też problemu przy odpalaniu, prawdopodobnie mam ustawione odpalanie "z gazu" gdy jest rozgrzany silnik - dotychczas gdy wyłączyłem rozgrzany silnik i chcialem ponownie go uruchomić musiałem pokręcić chwilę dłużej. Po wymianie membrany uruchamia się od razu po przekręceniu kluczyka.

pozdr

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

witam ...

ostatnio podczas jazdy auto samo przełącza się z gazu na benzynę i nie chce z powrotem na gaz ;(.

dopiero po przejechaniu kilku km i wielokrotnych próbach przełączania ręcznie zaskakuje z powrotem na LPG .

czy ktoś już się spotkał z takim czymś w tego typu instalacjach ? lub wie o co biega ?

z góry dzięki za pomoc

witam

problem rozwiązany - zestaw naprawczy + reduktor + gazownik = po problemie . zawalony syfem reduktor, pęknięta membrana + zacinający się jakiś zaworek w reduktorze , wszystko wymienione i po temacie .

nic nie dało ... średnio raz na zbiornik wystepuje powyższy problem. Dodatkowo zimną ( latem nie ma tego problemu :mysli:) doszedł nowy problem :wallbash: przy pierwszym przełączaniu na gaz (gdy silnik zimny) w trakcie jazdy wystepuje mocne szarpniecie , na postoju silnik przestaje chodzić :shocked:. mój magik od gazu mówi że już spotkał sie z takim przypadkiem i była to uszkodzona membrana w reduktorze która zalewała reduktor. Żadne regulacje parametrów, temperatury przełączania na gaz nie pomogły. We wrześniu planuje zrobić wymianę membran w reduktorze.

na 99% zawalone syfem wtryski , jakaś firma ze śląska czyści ultradźwiękami, u mnie na szybko przeczyścili wtryski preparatem bez acetonu ... jutro na rano będzie próba ,o jej wynikach poinformuje :)

mk

---------- Post dopisany 23-06-2012 at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany 21-10-2011 at 17:49 ----------

witam ...

z góry dzięki za pomoc

witam

problem rozwiązany - zestaw naprawczy + reduktor + gazownik = po problemie . zawalony syfem reduktor, pęknięta membrana + zacinający się jakiś zaworek w reduktorze , wszystko wymienione i po temacie .

na 99% zawalone syfem wtryski , jakaś firma ze śląska czyści ultradźwiękami, u mnie na szybko przeczyścili wtryski preparatem bez acetonu ... jutro na rano będzie próba ,o jej wynikach poinformuje :)

mk

czyszczeniem acetonem nic nie pomogło , problem dopiero zanikł po wyczyszczeniu wtrysków ultradźwiękami . teraz śmigam aż miło ...