TELSON Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Wsakźnik temp na tablicy po 2-3 minutach pokazuje ponad 100 st C od momentu odpalenia. Termostat został wymieniony, czujnik temperatury również a trzecia opcja to sam wskaźnik na tablicy. Po sprawdzeniu VAGiem okazuje sie ze wszedzie temp jest w normie a po przetestowaniu wsakźników vagiem można zaobserwować jak w trakcie ruchu wskazówek w prawo wskaźnik temp blokuje swój dotychczas płynny ruch by po 1 sekundzie wychylić sie do konca i wrócić na swoją pozycje w lewym skrajnym położeniu. Utwierdza mnie w przekonaniu ze wina tkwi w tablicy bo stosując terapię szokową czyli uderzając reką w deske nad zegarami blyskawicznie wskaźnik cofa sie do "bezpiecznej" pozycji. Mam nadziej ze dosc jasno opisalem temat, cz ktoś z was spotkał się z podobnymi obajwami?? Jesli mam racje to ile moze kosztowac wymiana lub naprawa wskaźnika gdzie polecilibyscie fachowca od takich rzeczy na Śląsku? pozdro4all
aju Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 jeśli zegary to JAGER to pewnie nawalił sterownik, ale niekoniecznie bo piszesz że blokuje się zobacz na allegro oferty napraw zegarów, ale niestety są drogie ok 300~zł ja na Twoim miejscu skusił bym się na znalezienie zegarów z pełen FIS jeśli takiego nie masz a domniemywam że nie masz bo owe zegar najczęściej robi VDO a te znów nie psują się prawie wcale
osax Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Witam Mam praktycznie ten sam problem co TELSON. Dodam, że czujnik temperatury i termostat mam nowe (wymieniałem bo myślałem, że to ich wina). Jaki jest ewentualny koszt wymiany na zestaw z pełnym FISem (obecnie mam między zegarami ekranik na którym wyświetla się tylko temperatura na zewnątrz) - oczywiście jeżeli taka możliwość istnieje. Rozważam taką opcję jak mi mechanicy powiedzą, że trzeba wymienić zegary na nowe. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi