tomi790 Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, Podczas ostatnich upałów okazało się że przy gwałtownym hamowaniu piszczą opony. Nie wiem czy to normalne, bo wygląda jakby podczas hamowania blokowało koła, a jest ABS. Czy to może być coś z ABS-em? (ESP działa bo kiedyś na piasku włączył). Dodam jeszcze że opony są używane i pewnie na przyszły sezon zostaną zmienione na nowe.
andy_sky Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 to nie wciskaj tak mocno hamulców a tak serio to może masz bardzo miękką mieszankę albo zimówki
Pretor Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 U mnie też podczas upałów jak mocno hamuję słychać jak cicho opony piszczą. Pewnie to przez mieszankę gumy z której są opony.
michał69 Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 albo już są stare opony i guma jest sparciała ja tak miałem w starym aucie
Luka3s Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 też tak mam ale przy ruszaniu :gwizdanie: a opony mam prawie nowe continentale, i piszczy jak c**j jak jest chłodniej to cisza
Luka3s Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 No właśnie nie butuje oto chodzi bo jak butuje to w ogóle już katastrofa Rozgrzany asfalt i opony i wynik jest. Najlepiej po deszczu :gwizdanie:
kileeer Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 opony podczas ostrego hamowania będą piszczały, tylko pytanie czy blokuje Ci całkiem koła podczas hamowania czy czujesz pulsacyjne hamowanie i piszczy. bo jak nie blokuje całkiem kół to jest wszystko ok.
tomi790 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 To, że gumy letnie nie są pierwszej świeżości to wiem i zostaną tylko do końca sezonu. Zastanawiałem się czy w A4 nie wyczuwa się włączenia ABS-u przy nagłym hamowaniau, bo w B4 było tak, że przy gwałtownym naciśnięci hamulca uruchamiał się ABS i były odczuwalne przy tym, drgania pedału hamulca (jakby stukanie ABS-u). Tutaj tego nie ma. Ale byłem na przeglądzie i nic nie wyszło.
tomi790 Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 Ale raczej jeśli nie działałby ABS to i nie powinien działać ESP - a ESP działa. Czy one działają niezależnie?
andy_sky Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 ESP jest wspomagane przez ABS więc nie powinno działać
majkel_majki Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Sądzę, że szukacie dziury w całym, a winne są po prostu gówniane opony
Rekomendowane odpowiedzi