Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Skąd zegary biorą prędkość w quattro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z prędkościomierzem po przeróbce na quattro,

W starszej skrzyni miałem włożony impulsator i stamtąd była przekazywana prędkość do zegarów..

po zmianie skrzynie na 6 biegów zegary nie działają..nie działa przebieg i prędkość..co trzeba zrobić żeby je ożywić ? Z tego co mi wiadomo w nowszych prędkość jest pobierania z abs-u..może ktoś ma jakiś patent ?

Opublikowano

Powrócić do seryjnego setapu :polew: :polew:

To ciekawe a w 6 gear nie ma impulsatora ? Jak jest pobiera na z ABS-u ta prędkość ?

Opublikowano

Nie da sie do nowej skrzyni wlozyc impulsatora?

na 99% u flyera predkosc bierze z ABS .

Skrzynie zwinal AW69 bo tak to bym sprawdzi czy fizycznie mozna wlozyc ze starej skrzyni do nowej jak twoja :)

Opublikowano
  • Autor

Nie da sie do nowej skrzyni wlozyc impulsatora?

na 99% u flyera predkosc bierze z ABS .

Skrzynie zwinal AW69 bo tak to bym sprawdzi czy fizycznie mozna wlozyc ze starej skrzyni do nowej jak twoja :)

jak zdejmowałeś to nie mogłeś zerknąć czy nie było miejsca na impulsator ? :naughty::decayed:

jutro zadzwonie do Adama..

Opublikowano

U michala wydaje mi sie ze jest :) Wiec wtedy wkladasz twoj do nowej z Q i powinno banglac.. Ech ide do garazu lukne :naughty:[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:08_________________________________________________Jest zaslepka u michala wiec nie kombinuj tylko wyjmuj ze starej i wkladaj do nowej :) To jak byly skrzynie obydwie na wierzchu nie spojrzal nikt na to ?

Opublikowano
  • Autor

no zobacz..jak coś to impulsator mam..nie wiem dokładnie ale w b7 mogło nie być miejsca..[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:19_________________________________________________

U michala wydaje mi sie ze jest :) Wiec wtedy wkladasz twoj do nowej z Q i powinno banglac.. Ech ide do garazu lukne :naughty:[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:08_________________________________________________Jest zaslepka u michala wiec nie kombinuj tylko wyjmuj ze starej i wkladaj do nowej :)

to kox wiadomość :)

Nosb jak będzie u mnie miejsce to przyjeżdżam do Ciebie i pijemy :)

Opublikowano

Z tego co zlukalem wciskasz zabezpieczenie w niej , obkrecasz zgodnie z ruchem wskazowek i do gory :) Tzn zaslepke z twojej Q :) a w to miejsce wiadomo co wkladasz : kolowrotek :decayed:

Miejsca powinno tam byc spoko na wymiane tego z podnosnika/kanalu bez rozbierania zbytnio. Inna sprawa bylaby w V-ce :) Wtedy byloby krucho :)

http://allegro.pl/item1099299581_skrzynia_biegow_audi_a4_1_9_tdi_4x4_synchro.html tutaj widac na aukcji etgo dziada ( skrzynia 5 ale to bez znaczenia ) . U michala zaslepka na godzinie drugiej :D A na zdjeciu na jakiejs 10:45 :polew:

Opublikowano
  • Autor

he Nosb zrób foto z bliska gdzie to jest :) to jutro wymieniam :P skecz no jeszcze raz do garażu sieknij dobre fotki :evil:

no chyba że się klisza skończyła :gwizdanie: :kox:[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 00:31_________________________________________________

Powrócić do seryjnego setapu :polew: :polew:

To ciekawe a w 6 gear nie ma impulsatora ? Jak jest pobiera na z ABS-u ta prędkość ?

Hornecik piłeś coś ? :polew:

Opublikowano

Nosb jak będzie u mnie miejsce to przyjeżdżam do Ciebie i pijemy :)

...ale on nie pije :decayed:

Opublikowano

Fly zaraz sie okaze ze masz jakas cudowna skrzynie i adamooo ci zabierze ją :) Jutro bedzie fota :hi:

Opublikowano
  • Autor

skrzyni nie będę zmieniał..będzie trzeba jakoś inaczej pokombinować ;(

Opublikowano

Hornecik piłeś coś ? :polew:

Na bani pisałem :tongue4:

Opublikowano

dscf4618i.th.jpg

Takze tego... U Michala jest zaslepka... W innych skrzyniach niekoniecznie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a co trzeba ewentualnie zrobić jak się nie ma miejsca w skrzyni na impulsator ?

Opublikowano

u Ciebie w starej byl ? Ja bym sprobowal przelozyc ze starej skrzyni caly ten odlew z miejscem na niego :przebiegly: do zdjecia z kanalu poloska , wybic flansze ( wczesniej spuscic olej ) i jak inzynierowie nie zaserwowali w srodku jakiejs niespodzianki to powinno sie udac :) Albo dowiedziec sie jak jest lapany sygnal w autach bez impulsatora i tak zrobic :)