Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Drżenie lewarka i całego samochodu 1500-2300 obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety po regeneracji wtryskow dalej telepie wywaliłem kata i teraz coś mi brzęczy w tlumiku ciekawe coooo? Pomocy rozwiązał ktos problem telepania u siebie.

wywal w końcu tego dwumasa to znów polubisz swoje oooo!
Opublikowano
  • Autor

trzeba chyba a będzie wymienić ten dwumas

Opublikowano

Przegazuj autko delikatnie na postoju w tych obrotach co Ci drży i zobacz czy tez bedzie drżało. Jak tak to skłaniałbym sie w strone dwumasówki...

Opublikowano

Panowie, mialem to samo, między 1800 a 2200 obrotów, coś drżało i hałasowało. Z braku funduszy na całe sprzęgło wymieniłem tylko łożysko oporowe, łożysko igiełkowe i tarcze sprzęgłową (używka). To był strzał w dziesiątkę, w aucie nastała cisza. Powodem drgań była tarcza sprzęgła. Dodam, że gdy bardzo się nagrzał, to ciężko było ruszyć, bo sprzęgło szarpało.

Opublikowano

Witam przyłącze się do tematu i może dam kilka wskazówek a może tylko jedna banalną :)

A wiec nie dawno wymieniłem całe zawieszenie : amorki ,wahacze i wszystkie gałki hehe no i po tej wymianie od czasu do czasu zaczęło mi trzęś całym autkiem a szczególnie jak wychodziłem z zakrętu na 3cim biegu :) tez kombinowania było w pierony :D podejrzenia dwumasa ,koła źle wyważone ,krzywe półośki , poduszki na silniku do wymiany , łożyska w przednich kołach, ale wszystko było i jest dobre :) nawet ze tłumik może gdzieś bić o budę :) a usterka była bardzo banalna dokładnie to luz na lewej półosi powodem tego był brak pierścienia dystansującego a wiec proponuje sprawdzić czy wasze półosie nie latają 1.5cm prawo lewo jeśli tak to zdejmijcie osłony przegubów zewnętrznych i zobaczcie czy macie tam taki plastikowy pierścień na półosi jeśli nie ma to założyć i zrobić próby:) u mnie to było powodem dużych drgań wiec nie zaszkodzi jak sprawdzicie to u siebie :) życzę powodzonka w szybkim rozwiązaniu problemu :)

http://img441.imageshack.us/img441/3947/pierscienienap322o347.jpg