Easy Rider Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam, Ostatnio zdarza mi się bardzo dziwna sytuacja. Odpalam samochod, przejade 100 metrow (do sklepu ), gasze go i kiedy po 5 minutach chcę go znowu odpalić nie mogę udaje się dopiero po kilkunastu próbach. Wciskam sprzęgło, przekręcam kluczyk (bez dodawania gazu) rozrusznik kręci, ale silnik nie chce zapalić czy ktoś może miał podobną sytuację albo wie co to może być? dziękuję za wszelkie informację
Radek321 Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 Może rozrusznik siada i zęębnik nie zazębia się ale to powinno być słychać czy rozrusznik obraca koło zamachowe silnika czy nie
Krzychu88 Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 W wiwlu A4 przyczyna takich objawow byl immobilaiser, nawet byl jakis post o tym, ja tez tak mialem ze odpalal po kilkunastu probach, zawiozlem autko do elektryka i nie mam juz problemu
wojtas-audi Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 A moze masz cos z alarmem/centralnym i odcina Ci zaplon, a zaskakuje za ktoryms razem ?? :roll:
Gość Murzyn Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 wojtas-audi, alarmem spox mozliwe,immo tak samo, ale centralny to nie ma nic do rzeczy
wojtas-audi Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 wojtas-audi, alarmem spox mozliwe,immo tak samo, ale centralny to nie ma nic do rzeczy No zalezy jaki ma alarm .... ja mam taki alarm, w pilocie ze prawym alarm zalaczam, a lewym sam centralny i np zalacze sam centralny, a pozniej otworze albo kluczykiem albo klamka wewnatrz i mi nie zapali ( odciecie zaplonu ) i musze wylaczyc pilotem ....
Gość Murzyn Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 :shock: to musisz miec cos podlaczone z alarmem...normalny centralny nie zalacza nawet immo
wojtas-audi Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 to musisz miec cos podlaczone z alarmem...normalny centralny nie zalacza nawet immo Sam podlaczalem :mrgreen:
Easy Rider Opublikowano 26 Lipca 2006 Autor Opublikowano 26 Lipca 2006 Witam, dziekuje za informacje. w moim przypadku na pewno nie bedzie to problem z alarmem, rozrusznik tez kreci musze sprawdzic imobilaizer, a dostalem tez podpowiedz ze to moze byc czujnik Halla (dzieki Dark79 :mrgreen: ) pozdrawiam Krzysztof
Rekomendowane odpowiedzi