Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Wahacz górny - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z lewej strony cos nap***a jakby luzne bylo, zawieszenie niby wszystko ok, nie mam pojecia dzieje sie to na dołach i jak skręcam w prawo (siła cieżkości przechodzi na lewe koło ) , gdy skręcam w lewo, jest cisza gwizdanie I takie stukanie jakby coś o coś obijało, macie pomysły ? Klocki wymienione :mysli: mysli wallbash

Opublikowano

Miałem podobne objawy tyle ze w zimie na stalówkach i okazało sie ze luzno szpilki przy kole miałem i koło tłukło sie na piaście sprawdz to :)

Opublikowano
  • Autor

Jak to sprawdzic ?

Opublikowano

kluczem czy masz dobrze dokrecone szpilki

Opublikowano

łacznik stabilizatora ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Okazało się że to wahacz górny, i teraz pytanie bo piszą "wahacz górny lewy, górny prawy " to tak normalnie jak się patrze na nie to lewy jest od strony zderzaka, a prawy od strony drzwi tak ??

Opublikowano

tak jest tylko jak patrzysz na stronę od kierowcy

wahacz górny jest przedni/tylni i do tego lewy/prawy

generalnie wymienia się parami oba górne wahacze dlatego mówią tylko lewy albo prawy

Opublikowano
  • Autor

no jak patrzę od strony kierowcy to do wymiany jest górny lewy (według mnie ) jak na foto

1003733m.jpg[br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 21:27_________________________________________________Czy aby napewno to jest górny lewy ??

Opublikowano

jak od strony zderzaka to wahacz górny przedni lewy

Opublikowano

też jestem na etapie wymiany i jak byłam na szarpakach to spec mi powiedział,że mam pierwsze górne do wymiany i po prawej i po lewej stronie

potem sę okazało że pierwsze to te od strony zderzaka, czyli musisz stać frontem do auta przynajmniej on tak twierdzi :mysli:

Opublikowano

sa górne prawe przednie i tylne ( przednie- jak stoisz przy kole od pasażera to ten u góry po prawej tylni- to ten po lewej u góry)

górne lewe przednie i tylne (przednie jak stoisz przy kole od strony kierowcy to ten u góry po lewej a tylni po prawej) [br]Dopisany: 31 Sierpień 2010, 22:22_________________________________________________Dodam ze jak wymieniać to parami czyli jak jeden to i drugi na daną strone

bo śruba jest nie ciekawa do wybicia i nie polecam 2 razy tego robic powodzenia

pozdro

Opublikowano

sa górne prawe przednie i tylne ( przednie- jak stoisz przy kole od pasażera to ten u góry po prawej tylni- to ten po lewej u góry)

górne lewe przednie i tylne (przednie jak stoisz przy kole od strony kierowcy to ten u góry po lewej a tylni po prawej)

Ale macie sposoby tłumaczenia :blink:

U góry są dwa tak; logiczne jest chyba że górny przedni (lewy czy prawy) to ten bliżej zderzaka tam gdzie przód auta :chytry: (przedni <-> przód auta)

Opublikowano
  • Autor

no górny przedni lewy :decayed:

Opublikowano

no górny przedni lewy :decayed:

Ech :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A jeszcze jedno jesli do wymiany mam jeden górny to wymieniam dwa górne ? Czy tylko ten co stuka

Opublikowano

Wymień dwa - szkoda 2 raz robić to samo. A jak zrobisz jeden to ten drugi za niedługo się upomni.

Opublikowano

2 bo wymienia sie parami bo zaraz poleci ci 2 i dwa razy musisz kupowac nową srube bo cięzko wychodzi i radze nową kupic 10zł około

zapuśc sobie ja wd 40 z dzień przed odkręcaniem [br]Dopisany: 01 Wrzesień 2010, 21:17_________________________________________________hehehe dardid widze ze w jednakowym czasie udzieliliśmy podpowiedzi koledze pozdro

Opublikowano
  • Autor

No wiec wymienilem ten jeden wahacz, sruba poszla odrazu leciutko :shocked: W sumie z 2h roboty, ale satysfakcja :decayed: I nic nie stuka, jak drugi zacznie to juz bedzie szybciej, poki co nie ma luzów, a ten co stukał miał i to duże :gwizdanie:

Opublikowano

to miałeś szczęscie ze łatwo poszło moze juz ktoś wymieniałiał i przez to czy ori był?? ja miałem jeszcze ori w swojej

pozdro