Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośno po wycięciu katalizatora w A4 B6 1.6 AHL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w swoim B5 1.6 ahl mialem jeszcze ori wydech, bylo cichutko choc tlumikarz powiedzial ze koncowy jest pusty czy jakos tam :) powiedzial mi ze plecionka juz jest slaba, wiec wymienil na nowa i mowil ze kat przypchany to zamiast niego poszedl tlumik przelotowy.

Efekt, auto jak kiedys bylo cichutkie to teraz jest glosne, np na wolnych ten dzwiek naz "pierdzeniem "

Opublikowano

wszystko sie zgadza co napisales :wink4:

jesli chcesz "uciszyc" samochod to kup nowy katalizator i go zamontuj, ew wymien koncowy bo piszesz ze rowniez jest przelotowy (pusty)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wywal to co koleś wstawił ci zamiast kata i wspawaj tam zwykłą rurę.

Opublikowano

Wywal to co koleś wstawił ci zamiast kata i wspawaj tam zwykłą rurę.

nic to mu nie da nadal bedzie pierdzial. kup nowy albo uzywany wydech koncowy i bedzie ciszej :)

Opublikowano

normalne że będzie głośniej po takiej operacji jaka zrobił tłumikarz, kup kata i wstaw tak jak było, ze zwykła rurką też będzie głośniej

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli końcowy masz pusty to siłą rzeczy będzie pierdział. Ja wywaliłem u siebie kata ale końcowy mam i nic takiego się u mnie nie dzieje (tylko że mój to diesel), proponuję wymianę końcowego. Pozdro

Opublikowano

tylko że mój to diesel

I to ma duże znaczenie.

Opublikowano

musi być głośniej jak ani kata nie masz a i końcowy jest pusty-załuż nowy końcow tłumik i będzie lepiej

Opublikowano

ja wywalilem srodek kata i miałem tak jak ty tylko ja mam 1.8t wstawilem zamiast kata rurke i bez zmian nadal pierdzal

udalo mi sie kupic za zozsadne pieniadze kata w b.dobrym stanie i jak reka ireka odja

Opublikowano

Chwilowo jeżdżę z pustą puszka po kacie. Reszta wydechu jak nowa. Zaraz po wywaleniu kata (monolit oderwał mi się od obudowy kata i trzeba było go wywalić) też mi pierdział, ale wina leżała po stronie nieszczelności układu - miał przedmuchy na łączeniach. Poprawiłem to i teraz jest tylko minimalnie głośniej, już nie pierdzi. Jest za to fajny dźwięk przy schodzeniu z obrotów na zapiętym biegu - tak w okolicach 3tyś obrotów :)

Opublikowano

będziesz miał puszkę to będzie pierdział przerabiałem to wstawiłem rurkę pierdzenie ustało i dzwięk był bardziej basowy dodam że końcowy tłumik był pusty z wspawaną szerszą końcówką