Ulpianus Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tak jak w temacie. Czy jest możliwość jakiejś wymiany tej uszczelki z tymi elementami, które ulegają korozji ? nie chodzi o dach, ale jakby "wnętrze uszczelki, która przylega (miała przylegać :/ ) do szyby. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem ? można coś na to zaradzić ?. Generalnie autka nigdzie nic nie bierze, to jedyne miejsce, które zaczyna mnie niepokoić. Dotyczy to zarówno strony kierowcy jak i pasażera... takie buble zaczynają się robić, a uszczelka zaczyna powoli odstawać w tych miejscach : Pozdrawiam !
Wodzu.tg Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Lepiej z tym nie czekać, ale wybrać się do dobrego lakiernika- niech to obejrzy i się wypowie. Postępująca korozja w tym miejscu może doprowadzić do przeciekania wody do wnętrza a w skrajnym przypadku spowodować pęknięcie szyby. Czy nie miałeś wymienianej szyby przedniej? Czasem dochodzi przy tym do uszkodzenia powłoki lakierniczej co skutkuje właśnie korozją w w tym miejscu.
Ulpianus Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dzięki za zainteresowanie. Na temat nic wymiany nic nie wiem (dopuszczam taką możliwość), ale miejsce o którym mówię nie ma powłoki lakierniczej, tylko jest... uszczelką, która bezpośrednio "otula" szybę. No chyba, że pod tą uszczelką był lakier. Chyba będzie najlepiej jak wkleję fotosa
dawdaw18 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tydzień temu wymieniałem u siebie szybę przy okazji wymienili mi tą uszczelkę u góry szyba z wymianą u znajomego 330 a za to coś dopłaciłem 30 zł
Ulpianus Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie - jeszcze nie rąbnąłem zdjęć, ale widzę, że już wiadomo o co biega i w zasadzie pocieszyłeś mnie bałem się, że to bedzie jakiś duży koszt i wielki kłopot ufff
Rekomendowane odpowiedzi