Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Funkcja Home comming w audi b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Czy istnieje może możliwość włączenia w moim audi b6 funkcji "home comming" za pomocą komputera tak jak jest to np. w audi b7? zaznaczam że na włączniku świateł nie mam funkcji "auto". mianowicie chodzi mi o to ze gdy będę otwierał lub zamykał auto za pomocą centralnego zamka żeby włączały mi się automatycznie halogeny i oświetlały drogę. z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie tylko w B7 jest taka funkcji "home comming".

Ja w A3 też to miałem ale wydaje mi sie że musi być czujnik zmierzchu i właśnie przełącznik Auto z funkcją comming home.

Ale niech sie lepiej ktoś wypowie jakiś magik co takie cuda reza. Może Bart-S będzie wiedział, nasz maga rezacz.

Opublikowano

najprawdopodobniej będzie się dało, aczkolwiek będzie się to łączyło z dużymi kosztami.

Na pewno musisz wymienić przełącznik świateł, włącznik obok świateł i lusterko.

Najprawdopodobniej trzeba będzie również wymienić centalną elektryke na nowszą. Później postępowanie będzie analogiczne do opisanego sposobu przeze mnie i mk4 w dziale warsztat.

W b6 często comming-home występował bez czujnika deszczu a czujnik światła znajdował się w lusterku. Aczkolwiek cięzko dostać takie lusterko i często w tej samej cenie można mieć lusterko pod czujnik deszczu razem z czujnikiem (ok. 300-350zł). Dlatego opłaca się wymienić moduł centr. ele., dorobić mocowanie lusterka, pójść na całość i dorobić również czujnik deszczu.

Koszty będą nie dużo większe[br]Dopisany: 11 Sierpień 2010, 17:31_________________________________________________zapraszam do lektury:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=84527.0

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jestem w trakcie rezania

lusterko mam 4FO857511E4PK

wlacznik swiatel auto mam z końcówką literki B

i poziom swiatel wraz z comming home

zobaczymy co to wyjdzie

Opublikowano

Witam wszystkich. Czy istnieje może możliwość włączenia w moim audi b6 funkcji "home comming" za pomocą komputera tak jak jest to np. w audi b7? zaznaczam że na włączniku świateł nie mam funkcji "auto". mianowicie chodzi mi o to ze gdy będę otwierał lub zamykał auto za pomocą centralnego zamka żeby włączały mi się automatycznie halogeny i oświetlały drogę. z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam.

Kolego zacznij od sprawdzenia jaką masz wersję modułu centralnej elektryki. Do włączenia Coming/Leaving Home w A4 B6 porzebny jest moduł z końcówką F, włącznik świateł A (lub B jeśli zamierzasz odpalić pełną instalację razem z lusterkiem posiadającym czujnik światła). Oprócz tego jeszcze włącznik C/LH do aktywacji tej funkcji.

Więcej na ten temat znajdziesz tutaj (rozwiń post):

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0