MIIKEW Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam Jak w temacie , nabilem klime daje na 18oC i z nawiewow leci chlodne powietrze Jedna rurka pod maska jestcieplawa druga ma -2 stopnie Koles dwa razy mi spuscil gaz i zaladowal spowrotem i mowi ze wszystko ok , co moge sprawdzic ? Gdzies ten lód sie gubi po drodze Kolo od klimy stwierdzil ze mozliwe ze nie domyka mi cieplego powietrza i sie miesza ono z zimnym w kratkach Jak to sprawdzic ? Moze jakis silniczek sie przyciąl ? Ale jak daje na 29oC to parzy z nawiewu Moze ktos pomoze ? Zqpomnialem dodac ze filtr kabinowy wymieniony i wyczyszczony filterek z w jednej z rur co sie napelnia gaz pod maską
wojtek26 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Sprawdzałes błedy na klimatroniku
juleknotdead Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 może trzeba zrobić nastawy podstawowe 04 - Basic Settings Potwierdzasz Wpisujesz numer grupy 001 Czekasz i obserwujesz oraz słuchasz. Wszystkie silniczki sterowania przejadą sobie od jednego końca do drugiego, żeby poznać pozycje krańcowe. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji zera (0). Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się. ja miałem taki problem że klapa regulacji temp.wypadła z prowadnicy silniczek chodził ale klapa się nie ruszała.zobacz też od spodu czy nagrzewnica jest zimna tak na środku od dołu
MIIKEW Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 może trzeba zrobić nastawy podstawowe 04 - Basic Settings Potwierdzasz Wpisujesz numer grupy 001 Czekasz i obserwujesz oraz słuchasz. Wszystkie silniczki sterowania przejadą sobie od jednego końca do drugiego, żeby poznać pozycje krańcowe. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji zera (0). Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się. ja miałem taki problem że klapa regulacji temp.wypadła z prowadnicy silniczek chodził ale klapa się nie ruszała.zobacz też od spodu czy nagrzewnica jest zimna tak na środku od dołu a jakies zdjecie, albo z etki schemat ? bo nie wiem gdzie ta nagrzewnica jest zaraz zrobie te nastawy początkowe
MIIKEW Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 hmm nie laczy mi sie z klimatronikiem pisze ze too many faults za którymś razem sie połączył ale błędów nie mam
juleknotdead Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 wejdź w menadżer urządzeń,odszukaj port com i właściwości,później port setting i ma być tak od góry: 9600 8 none 1 none później w zaawansowane i od góry: 4096 4096 7 0 0 takie wartości w skrócie :>
MIIKEW Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Vag mi się łączy normalnie z innymi tylko z klima nie tzn zatrybi po którymś razie ale błędy pokazuje taki błąd, powiedzcie mi bo mi troche zalało podszybie podczas ostatnich burz, miałem niedrożne kanały odpływowe pod akumulatorem, czy tam mogło sie coś zalać od klimy ? ewidentnie leci zimniejsze powietrze na klimie niż na econo ale lodowatym to nie można nazwać dziś przy 30oC na polu w cieniu dałem na 18oC i auto i wentylator zaczął chodzić prawie na maxa a leciało takie chłodne, tak jakby klima wiedziała że z nawiewów nie leci za zimne i próbowała to nadrobić szybkością nawiewu wydaje mi sie że coś sie nie domyka ale kompletnie nie wiem gdzie znaleść czy z kodów na klimatroniku można coś wywnioskować ? bo skoro vagiiem nie moge sie połączyć to może tam coś znajde
juleknotdead Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 jak zrobisz tak jak ci napisałem to połączy się z klimatyzacją.zdejmij schowek i zobacz czy jest ta nagrzewnica zimna i czy silniczek pracuje jak regulujesz temp.
MIIKEW Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2010 zdjąłem schowek i widzę coś obudowanego w plastik po lewej od wiatraka, nie da rady tego zdemontować za szybko a przez ten plastik nie czuć czy jest tam coś zimnego czy ciepłego ustawienia zaraz wprowadze do laptopa ale dziwne że mi sie łączy ze wszystkimi podzespołami (liczniki, silnik, abs, airbag..) a z klimą nie [br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 16:35_________________________________________________Dobra już łącze się. Z klima te ustawienia pomogły dałem ta procedurę co napisałeś i coś tam się przestawialo ale nie wiem czy dobre wartości były macie jakieś defaultowe ? [br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 18:41_________________________________________________hmm może podam jeszcze jakies szczegóły, np rurki które są pod maską (co na nich są te trójniki do nabijania klimy) są jedna ciepła a druga lodowata/oszroniona bym powiedział, skoro jedna jest lodowata tzn że to idzie do nagrzewnicy czy jeszcze sie może gdzieś zatrzymać ?
Rekomendowane odpowiedzi