Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Nowy przegub zewnętrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni podczas przyspieszania na skręconych kołach było słychać "szybkie stuki" z prawej strony, coś jak grzechotka. Kupiłem więc przegub zewnętrzny firmy Lobro i wymieniłem go. Po wymianie pojechałem na "test". Niestety wkurzyłem się bo stuki nie ustąpiły pomimo nowego przegubu. Dodam jeszcze że tak z pół roku temu miałem takie stuki z lewej strony. Wtedy także wymieniłem przegub zewnętrzny i pomogło. Stuki ustąpiły.

Niestety nie wiem co może być przyczyną stuków po wymianie przegubu. (powtórzę że stuka tylko na skręconych kołach, wczasie jazdy na wprost jest cicho).

Czy jest możliwe że przegub który kupiłem akurat jest wadliwy. Proszę o ewentualne porady.

Opublikowano

Podłączę się do tematu ponieważ mam podobny przypadek i też zachodziłem w głowę co może być przyczyną. Myślałem nawet o wymianie wewnętrznego przegubu ale jest on dużo droższy no i nie ma oznak rozdarcia osłony gumowej aby wskazywało na zużycie bo inaczej to chyba się nie powinien zużyć :mysli: A stuki występują również tylko przy max skręcie w prawo więc wstrzymałem sie narazie i czekam co dalej wyniknie.

Opublikowano

Problem sam się rozwiązał. Pojeździłem trochę i przestało hałasować. Myślę że smar dokładnie się rozprowadził wewnątrz przegubu. Na razie jest OK.