Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Demontaż tunelu- zepsuty uchwyt .....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zepsuł mi sie uchwyt do napojów ten obok ręcznego , tzn. jeden z dwóch nie chowa się, jak to naprawić, czy mozna go wyjąć bez demontażu tunelu, jesli nie to jak zdemontowac tunel, moze jakis pdf albo film, albo opis:) , mam podłokietnik, pewnie tez trzeba go zdemontować

.....może ktoś juz z tym walczył

z góry tenx

Opublikowano

moogio, wyjac tego uchwytu sie nie da bez demontazu tunelu bo jest on przykrecony na jedna srubke albo dwie.

Wiec tak podlokietnik jest przykrecony na 2-3 sruby, dwie pod popielniczka i jedna pod gumowa wykladzinka obok recznego ale ta to chyba trzyma tunel jak dobrze pamietam.

Nastepnie musisz do konca odsunac siedzenia i po obu stronach tunelu na dole masz zaslepki a pod nimi sruby chyba 10. Zdejmujesz raczke od recznego i ten dalej plastik co maskuje. Raczka pod spodem ma taki koreczek.

I jak dobrze pamietam to by bylo na tyle.

Podnoszac tyl tunelu ladnie Ci to wyjdzie wszystko.

Uwazaj na kable od kostki diagnostycznej.

Opublikowano
  • Autor
moogio, wyjac tego uchwytu sie nie da bez demontazu tunelu bo jest on przykrecony na jedna srubke albo dwie.

.................Wiec tak podlokietnik jest przykrecony na ...............

dzięki bardzo - przecwicze to w sobote - jak naprawie dam znac- pozdr.

Opublikowano
witam

zepsuł mi sie uchwyt do napojów ten obok ręcznego , tzn. jeden z dwóch nie chowa się, jak to naprawić, czy mozna go wyjąć bez demontażu tunelu, jesli nie to jak zdemontowac tunel, moze jakis pdf albo film, albo opis:) , mam podłokietnik, pewnie tez trzeba go zdemontować

z góry tenx

:shock: demontaż tunelu ? mi ostatnio szwagierka popsuła to poprostu go wyciągłem do góry i wsadziłem zpowrotem i jest gicio :grin: . Ciągniesz od srony tj. srodka obu uchwytów

Opublikowano
demontaż tunelu ? mi ostatnio szwagierka popsuła to poprostu go wyciągłem do góry i wsadziłem zpowrotem i jest gicio . Ciągniesz od srony tj. srodka obu uchwytów

No moze i da sie wyciagnac ale sam mechanizm, bo z tego co pamietam z jednej strony jest wsuniety na takie dwa bolce a z drugiej chyba na srube przykrecony.

Ja mialem z jednej strony poprostu wcisniety ten uchwyt i po zamknieciu nie wygladalo to ladnie, a ze a kurat rozbieralem tunel to nie sprawdzalem czy da sie to jakos wyciagnac.

wiki, skoro Tobie sie udalo to moze moogio, tez sie tak uda.

Opublikowano
  • Autor

:shock: demontaż tunelu ? mi ostatnio szwagierka popsuła to poprostu go wyciągłem do góry i wsadziłem zpowrotem i jest gicio :grin: . Ciągniesz od srony tj. srodka obu uchwytów

hej

zobacz tu http://img205.imageshack.us/img205/4323/1fi9.jpg generalnie wg mnie to siedzi na srubach, moze juz ktos grzebał u Ciebie i masz bez srub, jesli sie to czesto psuje to jest w tym sens zeby dac bez srub, pytam bo nie chce mi sie zciągac całego tunelu.

.....jak pociągne za srodek uchwytów - to mtsle ze zostaną mi w rękach - napisz dokłądnie za co ciągnąć:)

pozdr

Opublikowano

hej

zobacz tu http://img205.imageshack.us/img205/4323/1fi9.jpg generalnie wg mnie to siedzi na srubach, moze juz ktos grzebał u Ciebie i masz bez srub, jesli sie to czesto psuje to jest w tym sens zeby dac bez srub, pytam bo nie chce mi sie zciągac całego tunelu.

.....jak pociągne za srodek uchwytów - to mtsle ze zostaną mi w rękach - napisz dokłądnie za co ciągnąć:)

pozdr

no wiesz całkiem to tego nie wyciągałem tylko pociągłem za to no iwyszła ta strona i wsadziłem ją ponownie i jest ok a tak wogóle to po co to używać to tylko imitacja uchwytów no może na postoju :grin:

1fi9.jpg

Opublikowano
po co to używać to tylko imitacja uchwytów no może na postoju

U mnie bardzo dobrze te uchwyty sie sprawuja, fakt ze malych butelek nie utrzyma i zbyt duzych.

Ale sprawdza sie.

Opublikowano

ja ich jeszcze nie uzywałem ale na oko wydaja sie byc bez :grin: uzyteczne

Opublikowano
  • Autor

dla mnie te uchwty to tez atrapa:) nie uzywam ich , ale tam kłade saszetke, i jak sie kiedys otworzył jeden tak został, czy jescze ktos wyjął sam mechanizm bez demontażu tunelu, bo ciągne i nic, rysunek mówi ze jednak nie ma szans wyjęcia - bo to siedzi na srubach

pozdr

Opublikowano
witam

z góry tenx

Ja tak samo naprawiałem-wpadł mi do środka :wink:

Opublikowano
  • Autor

Wiec tak podlokietnik jest przykrecony na 2-3 sruby, dwie pod popielniczka i jedna pod gumowa wykladzinka obok recznego ale ta to chyba trzyma tunel jak dobrze pamietam.

Nastepnie musisz do konca odsunac siedzenia i po obu stronach tunelu na dole masz zaslepki a pod nimi sruby chyba 10. Zdejmujesz raczke od recznego i ten dalej plastik co maskuje. Raczka pod spodem ma taki koreczek.

I jak dobrze pamietam to by bylo na tyle.

Podnoszac tyl tunelu ladnie Ci to wyjdzie wszystko.

Uwazaj na kable od kostki diagnostycznej.

Naprawa zrobiona i tu miałeś rację - zeby wyjąc mechanizm do naprawy (był złamany bolczyk) trzeba zdjąć tunel , 3 sruby na górze , 2 z przodu i jest , sam uchwyt trzyma sie na 2 srubach i 2 zaczepach, naprawione zamontowane - tenx wszystkim i pozdr

Opublikowano

Ja tez ich nie uzywam wogole, ale byl u mnie przypadek ze uchwyt ten wogole sie nie otwieral i bez demontazu tunelu nie dalo sie nic zrobic :mrgreen:

• 3 lata później...
Opublikowano

To jest dodatkowy schowek na kasety i taka kieszonka wyłożona gumą, wyposażenie opcjonalne.