jarek340 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam kolegow posiadam audi a4 1.6 1995. problem zaczął się kilka miesięcy temu, mianowicie- zazwyczaj rano,po deszczowej nocy, na zimnym silniku przez pierwsze 5 min jazdy strasznie szarpało autem. Wybrałem się z tym do mechanika, on stwierdził, że to prawdopodobnie świece, albo kable, więc wymienił obie rzeczy. Problem zniknął na tydzień, wybrałem się na wakacje, autko stalo 3 dni, deszcz też padał 3 dni . Po tym czasie autko wogóle już nie odpaliło. Akumultor ok, rozrusznik kręci, ale nieodpala, ciągałem się teżz kolegą na lince, ale nie pomogło. Mechanik w łebie skasował mnie 300zł za żekomą wymiadę czujnika halla. Znowu przez okolo tydzien wszystko działało, aż do momętu gdy autko stało 2 dni na deszczu. Mam wrażenie, że cos tam zamaka, zostawilłem autko z otwartą klapą na słoneczku i weczorm odpalił. Cóż z tego, dziś znowu padao a ja nie mogę odpalić autka. Problem z odpalaniem zaczoł się po inerencji mojego mechanika, czy wykonał swoją prace dobrze? może cos z tymi swiecami albo kablami.Pomocy świeceNGK24[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 17:34_________________________________________________hej, dziekuje wszystkim za wyczerpujace podpowiedzi
juropek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 sprawdź kopułkę aparatu zapłonowego , mikroskopijne pęknięcia, a już wilgoć jest w środku, dzięki takiej pierdółce płaciłem kiedyś za lawetę
jarek340 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2010 dziekuje kolego, kazdy trop jest dobry. Autko teraz stoi trzeci dzien w garazu, wiec mysle, ze by to podeschlo, ale niestety dalej nie pali.pozdrawiam
grippen Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 sprawdź jeszcze czy masz szczelną obodowe od ecu może tam woda się przedostaje i zalewa ecu [br]Dopisany: 17 Sierpień 2010, 09:16_________________________________________________a podpinałeś Vaga
Rekomendowane odpowiedzi