Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z CD w Concert II od 9 ścieżki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z cd w concert II . kupiłem je jakieś miesiąc temu do Audi a4 które nie miało oryginalnego radia.

Problem objawia sie w tak ze radio przestaje czytać od 9-10 ścieżki o ile pierwsze 1-8 piosenek czyta ok o tyle po 9 przestaje i wywala error cd , potem przejście na ścieżki 1-8 czasami tez kończy sie wynikiem error , pomaga wsadzenie jeszcze raz CD .

próbowałem przeczyścić radio płyta do czyszczenia cd , nie pomogło. Wypalałem płyty różne, z niskimi prędkościami 8-16 nie pomaga.

niektóre płyty czyta długo i słychać pracę , nówki są czytane odręki jednak z w/w problemem (czyli pierwsze 8 piosenek)

jakieś rady , sugestie, co zrobić ?

Opublikowano

Jak dla mnie to albo jest brudny laser (i zadne magiczne cd tego nie wyczyszcza) i trzeba radio oddac do czyszczenia lub mechanizm jest zepsuty ktory przemieszcza laser ( byc moze nie pouszcza go dalej poza wlasnie 8 sciezke) .

Ja to tak widze :)

Opublikowano

Potwierdzam opinię Mad_MAX-a

To jest albo uszkodzony, brudny lub rozkalibrowany laser.

Trzeba radyjko oddać w ręce fachowca.

Opublikowano

laser jak czyta Ci do którejś tam ścieżki, to zepsuty nie jest. Wiadomo, że czyszczenie jest potrzebne, ale problem leży właśnie w mechaniźmie przemieszczania lasera. Po prostu - radio trzeba rozebrać, gruntownie wyczyścić mechanizm i laser, nasmarować i będzie grać;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dziwne bo zdążają sie płyty które czyta do 15 ścieżki wiec juz nic nie rozumiem , może radio ma fochy i lubi określony rodzaj muzyki :)

a tak na poważnie jeszcze mam pytanie chciałem kupić coś takiego Adapter AUX-IN (zeby podłączyć zew. mp3 ) ale nie wiem jak przełącza sie radio na zmieniarkę ? czy ta opcja pojawia sie pod którymś z przycisków dopiero po podłączeniu kabla ? Może mi to ktoś wyjaśnić ? [br]Dopisany: 05 Wrzesień 2007, 22:03 _________________________________________________dałem radio do magika elektronika, niby czyścił ale powiedział ze to nic nie dało ze laser padł .

ze koszta bardzo duże ze trzeba coś wymienić i ze tyle co radio.

radio odebrałem , ale teraz nie czyta juz nic , a wtedy czytał z kaprysem, co zrobić z tym fantem, czy to mzoe być laser, czy coś zagrzebał i czy nie można taniej tego lasera zrobić ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś wie jaki jest w Concert II laser?Jaki producent i numer (oznaczenie) lasera?