Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Płyn do wspomagania.Jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Muszę kupic płyn do wspomagania do swojej b6.Silnik 2.0 ALT.Zrobiłem fotke i aktualnie plyn ma taki kolor i troche sie pieni.Wczesniej wszystko bylo ok a od wczoraj cos zaczelo mi buczec jak ruszam kierownica.Zagladam do zbiorniczka a tam ponizej MIN.Co radzicie?Kupic 2l plynu w ASO,spuscic stary,przeplukac,zalac nowy i odpowietrzyc?powinno byc ok?Tylko jaka jest specyfika lub numer plynu ?Kolor zielony?Prosze o pomoc

zdj281cie002.jpg

Opublikowano

taaak właśnie zrób, wymień przepłucz odpowietrz, ale najpierw zobacz skąd i czy masz wyciek

pompa ----- przewody------ magiel do spr

Opublikowano

ja używam febi zielony minerał, oznaczenia nie znam, nie wiem czy ten z linku jest dobry ale chyba tak, i to raczej też jest minerał ale mogę się mylić

Opublikowano

poszukaj na forum była nie raz długa dyskusja na temat na temat płynów, ich oznaczeń itp. wpisz w szukajkę w dziale układ kierowniczy: "jaki płyn" i na pewno rozjaśnisz sobie o co chodzi, jaki jest oryginalny płyn, jaki jest febi, jaki jest w serwisie itd

na pewno musisz gruntownie przepłukać kilkukrotnie układ zielonym płynem i na koniec taki właśnie zalać i odpowietrzyć, jak to zrobić również znajdziesz na forum,

ale najpierw znajdź źródło wycieku, wejdź pod auto niech ktoś kręci kierą i dodaje gazu, patrz na maglownice i przewody czy gdzieś nie cieknie, albo patrz z góry na pompę i również przewody i może zlokalizujesz co się poci,

pozdro

Opublikowano

Ja mam czerwony płyn do wspomagania,czy mogę wziąć na dolewki ten płyn Elf Matic G3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie. dzisiaj bylem u mechanika sprawdzic plyn i mowi ze jest tam zalany czerwony. a w aydi ponoic jest zielony bo taka jest nakretka. wymienic go na zielony czy czerwony ma byc? i jaki najlepiej by wlac

Opublikowano

Witam mam pytanie. dzisiaj bylem u mechanika sprawdzic plyn i mowi ze jest tam zalany czerwony. a w aydi ponoic jest zielony bo taka jest nakretka. wymienic go na zielony czy czerwony ma byc? i jaki najlepiej by wlac

powinien byc zielony mineralny ori z ASO albo Febi 6162

Opublikowano

aha no jesli mam ten czerwony to moge teraz wymienic go na zielony?? pozdro :hi:

Opublikowano

Możesz i nawet powinieneś.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam jednak płyn febi 6162 minerał . Wymieniłem jakieś pół roku temu i wszystko gra .

Dla wszystkich z okolicy Wrocka ,info udało mi się dostać oryginalny niemiecki w sklepie z częściami do WV i AUDI "AUTOPLUS" ul. Strachowskiego 27 zaraz obok serwisu Wojtanowicza koszt jak pamietam 21 zl

Opublikowano

Siemano.Czytałem na innym forum,że płyn ten już nie produkowany zielony mineral poprostu zmieniał barwę z biegiem czasu na kolor "bursztynowy".Ja sam też miałem wątpliwości,bo był taki brązowo-czerwony.Dla własnego spokoju zalałem(wypłukałem) ori mineralny.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie odnośnie płynu:

Ostatnio zmieniałem pompę wspomagania na używkę od skody superb z 2008r. Czy nie powinienem zalać układu nowym płynem ori (czerwony) ? Bo pompa jest w miarę nowa (wtedy już chyba zielonego nie zalewali), natomiast cała reszta to chyba oryginał z 2002 roku ?

Czy zielony nie zaszkodzi nowszej pompie, a z kolei czy czerwony nie zaszkodzi całej reszcie układu ?