Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Turbo swiszczy, normalne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Sorki bo pewnie nie raz to juz bylo ale znalesc nie moge. Coprawda znalazlem na google w innych stronach/forach ale zdania sa podzielone ...

Czy to normalne ze turbo swiszczy ?? Slychac to na biegach a na jalowym tak bardzo bardzo cicho ... czy to juz sie turbo konczy czy jak ?? Dawniej nie slyszalem bo mialem ciagle szyby pozasuwane i klima itd, teraz 1 szyba mi padla i otwarta jest i slysze to swiszczenie ;/

pzdr

Opublikowano

Siemka. Sorki bo pewnie nie raz to juz bylo ale znalesc nie moge. Coprawda znalazlem na google w innych stronach/forach ale zdania sa podzielone ...

Czy to normalne ze turbo swiszczy ?? Slychac to na biegach a na jalowym tak bardzo bardzo cicho ... czy to juz sie turbo konczy czy jak ?? Dawniej nie slyszalem bo mialem ciagle szyby pozasuwane i klima itd, teraz 1 szyba mi padla i otwarta jest i slysze to swiszczenie ;/

pzdr

To normalne...jak nie masz kata to jeszcze bardziej jest to słyszalne
Opublikowano

tubro powinno świszczeć

Opublikowano

tubro powinno świszczeć

....ale nie zbyt głośno....bynajmniej nie jak kołujący MIG29 :mysli:. Oznaczałoby to, albo T się kończy albo, jedziesz po pasie startowym :naughty:

Opublikowano

skoro przy zamkniętej szybie nie było słychać tzn że chyba nie jest takie głośne. [br]Dopisany: 21 Sierpień 2010, 11:59_________________________________________________r4fcio a nie mieszkasz koło lotniska jak już ArkadiuS wspomniał??? :)

Opublikowano

Turbo powinno świszczeć także luuz. To normalne.

Moja po wycięciu kata pogwizdywała :kox:

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki pany ;p ... do lotniska mam daleko ;d ok 65km do rzeszowa haha a do innych jeszcze dalej ;p ... to ok bo juz myslalem ze cos nie tak bo znajomy mnie nastraszyl ze swiszczec powinno tylko na zimnym a na cieplym powinna byc cisza ;d :)

temat do zamkneicia :)

pozdrowienia

Opublikowano

Jeszcze ja.

Tak od siebie to nie ma nic piękniejszego jak gwizd turbiny w czasie jady. Niekiedy to sprawia mi większą przyjemność niż nie jedna piosenka w radiu. Moze dlatego go tak mało używam. Hehe. A jak wywaliłem kata to dopiero sie rozgwizdało. I na jałowym tez. Dosłownie aż słychać każdy obrót wirnika. To pewnie z radości ze w końcu może swobodnie pracować.

Pozdro

ZC

Opublikowano

Jeszcze ja.

Tak od siebie to nie ma nic piękniejszego jak gwizd turbiny w czasie jady. Niekiedy to sprawia mi większą przyjemność niż nie jedna piosenka w radiu. Moze dlatego go tak mało używam. Hehe. A jak wywaliłem kata to dopiero sie rozgwizdało. I na jałowym tez. Dosłownie aż słychać każdy obrót wirnika. To pewnie z radości ze w końcu może swobodnie pracować.

Pozdro

ZC

A ja niestety mam kata i nie slysze turbawki prawie wcale. Nie ma problemu w pl na przeglądach gdy autko jest bez kata?

Mam na mysli testy spalin. Ciekawe jak w angli ta sprawa wyglada....

pozdr

Opublikowano

Jeszcze ja.

Pozdro

ZC

A ja niestety mam kata i nie slysze turbawki prawie wcale. Nie ma problemu w pl na przeglądach gdy autko jest bez kata?

Mam na mysli testy spalin. Ciekawe jak w angli ta sprawa wyglada....

pozdr

No co Ty to PL, tu nikt nie robi testów spalin. Poza tym normy dla TDI są bardzo wysokie :wink4:

Opublikowano

W angli na kazdym przegladzie robia. Zastanawiam sie czy by przeszedl bez kata... :kox:

Opublikowano

Słyszałem różne turbiny .. jedne świszczały inne gwizdały :decayed:

Jak dobrze ładuje i nie puszcza oleju to znajdź sobie inny problem :kox:

Opublikowano
Nie ma problemu w pl na przeglądach gdy autko jest bez kata?

oj beda beda.. :kox: :kox: :kox: moze za 20 lat jak cos w tym kraju sie zmieni :hi:

Opublikowano

W angli na kazdym przegladzie robia. Zastanawiam sie czy by przeszedl bez kata... :kox:

a co robią na MOT ? Tylko pomiar zadymienia w ppm'ach, także brak kata nie robi tu wielkiej różnicy