Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Zachowanie kontrolek na desce zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie kontrolek jakie zapalają się w momencie włączenia zapłonu na środku zegarów (te kwadratowe nad wyświetlaczem od termometru są 4 szt.). U mnie wygląda to tak:

- rezerwa od paliwa - świeci światłem ciągłym

- poziom płynu hamulcowego, alternator i poziom płynu chłodzącego - wszystkie trzy miarowo mrygają.

W momencie rozruchu wszystkie cztery rownocześnie gasną. Czy to normalne działanie, czy ktoś coś kręcił ??

Jak odpiąłem wtyczkę czujnika ciśnienia oleju (tą koło filtra oleju) i wtyczkę poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym chłodnicy i odpaliłem autko rzadna kontroka się nie zaświeciła.

Opiszcie jak jest u was z tymi kontrolkami i czy tak samo mrygają po włączeniu zapłonu.

Opublikowano

W moim wózku wszystkie kontrolki podczas odpalania auta zachowują się dokładnie tak samo jak

u Ciebie ; wydaje się że jest to rzecz normalna i tematu nie drążyłem . Doświadczeń z rozłączaniem

czujników nie robiłem tak więc nie wiem jak się zachowuje kokpit kontrolny.

Opublikowano

bylo juz tysiace razy. tak to normalne. next time opcja szukaj :bicz3:

Opublikowano
  • Autor

Szukałem i ani jednej z tysiąca odpowiedzi nie namierzyłem, ale być może wpisywałem inne hasła i stad ten post, to nie wynika z lenistwa :). A jak najprościej sprawdzić działanie czujnika poziomu płynu chłodzącego, czy to jest czujnik typu zwarty styk - rozwarty styk ??

Opublikowano
  • Autor

Proszę o wybaczenie widać mam jeszcze małe doświadczenie w używaniu opcji szukaj :confused4: Kolego schiller orientujesz się co do działania kontrolki poziomu płynu tzn. jest tam tylko styk ?? Tzn mogę sprawdzić działanie robiąć zworkę we wtyczce ??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

siemka

U mnie też tak jest robiłeś coś z tym???????

Zdjęłem czujnik od ciś.oleju a kontrolka nie świeciła sie????????czy to normalne?????

Pozdro ziomal :audi: :audi:

Opublikowano
  • Autor

Witam serdecznie sąsiedzie :). Nic nie robiłem z mryganiem kontrolek tak po prostu jest w tym :audi:. Sprawdziłem natomiast dzialanie kontrolki poziomu plynu chlodniczego (jak kupilem autko wtyczka byla odłaczona) i ciśnienia oleju. Po zdjęciu wtyczki poziomu płynu robisz zworkę we wtyczce i czekasz chwilke n apracujacym silniku.

Kontrolka oleju: sdejmujesz wtyczke i czekasz chyba z pol minuty lampka powinna sie zaswiecic :dance: . W razie problemów pisz na priv. pozdrawiam.