Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Potrzebny wydruk sprawności amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ma ktoś wydruk skuteczności amortyzatorów ale taki na 40-50%. Potrzebuję takiego gdyż chcę wysłać nowo kupione na gwarancję. Nowe mają 58% co jest kpiną. Tom77 mówi że producent uzna to jeszcze za normę i że nie ma co wysyłać, ale taki myk z wydrukiem by przeszedł.

Proszę o info jakby ktoś coś takiego miał.

pzdr

Opublikowano

Witam

Przed zakupem auta badałem sprawność amortyzatorów w 2 warsztatach,

no i dostałem wyniki z około 15 % rozbieżnością pomiędzy pierwszym i

drugom badaniem. :disgust:

Myślę, że taki test amortyzatorów nie jest do końca wiarygodny.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano
  • Autor

no dobra a co w przypadku ich stukania? na starych nie stuka na nowych stuka :cool1:

ponawiam prośbę...

Opublikowano

Zareklamuj z powodu stukania (wada fabryczna - luz na tłoczysku amora). A swoją drogą nie wiem co jest grane z przednimi amorami w a4. Albo same podróby na rynku, albo stare zleżałe, albo jakaś tajemnica montażu i mechanik zepsuł. Mam to samo nowe "monroe reflex" i dudnią na nierównościach, po za tym auto prowadzi się bardzo stabilnie. A ty jakie amory założyłeś?

Opublikowano

Witam,

Może ma ktoś wydruk skuteczności amortyzatorów ale taki na 40-50%. Potrzebuję takiego gdyż chcę wysłać nowo kupione na gwarancję. Nowe mają 58% co jest kpiną. Tom77 mówi że producent uzna to jeszcze za normę i że nie ma co wysyłać, ale taki myk z wydrukiem by przeszedł.

Proszę o info jakby ktoś coś takiego miał.

pzdr

Na jakim profilu opony robiłeś badanie?

Opublikowano
  • Autor

235x45x17 , amorki Sachs

Opublikowano

235x45x17 , amorki Sachs

to i tak ładnie, jeżeli mają 60%, zrób na 16, to będzie 70%. To jest normalne.

Stukanie spowodowane jest złym zmontowaniem amortyzatora, dokładnie przez brak zblokowanie tłoczyska przy dokręcaniu.

Opublikowano
  • Autor

Dobra Panowie dzięki za opinie i sorry za bezpośredniość ale interesuje mnie wydruk a nie czy to jest normalne czy nie...amorek mi puka i nawet jeżeli skuteczność jest dobra to chcę zareklamować a najprościej będzie z wydrukiem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mi od nowosci puka Sachs Super Touring :/

No ja takiego czegoś nie zniose, nie po to mam auto za ponad 40k żeby mi coś pukało :gwizdanie:

Opublikowano

troche w tym temacie jest do wytlumaczenia :>

Nowe mają 58% co jest kpiną

a ile twoim zdaniem powinny miec nowe :?:

ty wiesz ile rzeczy ma wplyw na badanie amortyzatorow na trzepakach :?: kazda jedna rzecz (wachacze, kola, cisnienie w oponach) moze pogorszyc wynik.

amorek mi puka i nawet jeżeli skuteczność jest dobra to chcę zareklamować a najprościej będzie z wydrukiem

no to wkoncu chcesz reklamowac skutecznosc czy stukanie :?: do stukania nie jest ci potrzebny wydruk.

a jeszcze jedna sprawa, amor zostal poprawnie zamontowany :?: dobrze zakrecony od gory i ma wszystkie nowe odboje :?:

Opublikowano
  • Autor

a ile twoim zdaniem powinny miec nowe :?:

spokojnie 70%

ty wiesz ile rzeczy ma wplyw na badanie amortyzatorow na trzepakach :?: kazda jedna rzecz (wahacze, kola, cisnienie w oponach)

wiem :

- wahacze nowe

- ciśnienie sprawdzone i ustawione na takie jak podaje specyfikacja

no to wkoncu chcesz reklamowac skutecznosc czy stukanie :?: do stukania nie jest ci potrzebny wydruk.

a jeszcze jedna sprawa, amor zostal poprawnie zamontowany :?: dobrze zakrecony od gory i ma wszystkie nowe odboje :?:

chcę reklamować obojętnie na co oby mi uznali a chcę wydruk żeby nie było wątpliwości i obyło się bez użerania z nimi :gwizdanie:

Amorek został zamontowany w warsztacie gdzie robią to nie pierwszy raz i nigdy nie było problemu i odboje też są nowe.

Powtarzam jeszcze raz !!!!!!!!!!

Dziękuję za dobre rady. Jeżeli nie masz wydruku to nie pisz niepotrzebnie w tym temacie... Czy to tak trudno pojąć? :wallbash: :wallbash: