Opublikowano 30 Sierpnia 201015 l Witam wszystkich mam problem z diagnozowaniem pszyczyny w mojej Audi . Mam za niki mocy nieraz przy 2.2 tyś obrotów . podłączyliś my jądo Vaga i jest napisane "Błąd pomiaru pobieranego powietrza w kolektorze ssącym" coś takiego było napisane .Zapomniałem zapamiętać numer błedu .Mechanik mi mówił ze to może być przepływomierz lub turbo.Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Opublikowano 30 Sierpnia 201015 l Przeplywke możesz najpierw przeczyścić masz opisane jak to zrobić, a żeby coś dokładniej ci powiedzieć musiałbyś znać nr błędu
Opublikowano 14 Września 201015 l Autor ok Dzieki pojade jeszcze raz do mechanika i ją podepnę pod komputer i zobaczę czy mi pokaże ten błąd jeszcze raz powinien pokazać to wam :hi:napiszę Dzięki jeszcze raz [br]Dopisany: 30 Sierpień 2010, 16:23_________________________________________________Siemanko byłem u mechanika jeszcze raz podpiołem Vag i numer błedu to 00575 Ciśnienie w kolektorze ssącym regulating limit exceeded proszę o zdiagnozowanie dzię ki z góry
Opublikowano 14 Września 201015 l dobrze by było jakbyś zrobił logi sprawdzałeś stan wężyków podciśnienia itd?
Opublikowano 14 Września 201015 l Autor tak nic nie widać żeby coś było nie tak [br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 12:28_________________________________________________mechanik mówił mi że może być to przepływka albo ten zaworek co steruje kirownicą przy turbinie ale ruszaliśmy tą kierownicąniby jest ok [br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 12:30_________________________________________________Proszę o pomoc ;(z tym błę dem czy ktoś kolwiek miał taki błąd i jak ten problem rozwiązać dzięki za odpowiedz
Opublikowano 14 Września 201015 l mechanik jeżeli wężyki są sparciałe a tego nie zauważyłeś to będzie 00575 dziura w grubym czarnym wężu też powoduje 00575 (może jest gdzieś pęknięty przy opasce) zrób logi auta i wrzuć na forum bo zaraz przemik wyrzuci ten śmietnik do kosza[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2010, 12:44_________________________________________________ Proszę o pomoc ;( z tym błędem czy ktoś kolwiek miał taki błąd i jak ten problem rozwiązać dzięki za odpowiedz wpisz w szukajkę 00575 i zasypie Cie wątkami
Opublikowano 14 Września 201015 l 575 typowy błąd zaciętych kierownic turbiny, dużo jeździsz w mieście poniżej 2000 obrotów?