Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Problem z AXA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

w ogólnych warunkach umowy NIE jest napisane, że dzień kolejny po dniu wpłacenia musi być dniem pracy więc równie dobrze może być to niedziela jak w tym przypadku :) zaczynam walczyć z AXA i mam nadzieję, że pomimo nerwów uda się wygrać tą walkę. O dalszym przebiegu sprawy będę na bieżąco informował

Opublikowano

Ubezpieczenia nie musi opłacic w terminie przedłuzane jest automatycznie chyba że złozy wymówienie, wiec data ze stempla jest bez znaczenia, waże ze opłacone, ale AXA dobrze wyglada na reklamie tylko :mysli:

Opublikowano

Ubezpieczenia nie musi opłacic w terminie przedłuzane jest automatycznie chyba że złozy wymówienie,

nie mieszaj kolego OC z AC bo to zueplnie inna bajka. wprowadzasz ludzi w blad bo w OWU wiekszosci AC jest zapis ze nawet jak sie pol dnia spoznisz z rata to nie biora odpowiedzialnosci itp itd.

bardzo mnie ciekawi jak to sie skonczy, obawiam sie tylko ze potwierdzenie ktore wydrukujesz z banku bedzie z data poniedzialkowa bo najczesciej tak jest w ebankach, niby skladasz dyspozycje, ale zlecenie jest przyjmowane w dzisn roboczy.

sprawdziles to? jak wyglada Twoje potwierdzenie przelewu?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście pieniążki przesłałem 28.08.2010 i z tą datą mam adnotacje, że wpłaciłem a co lepiej ZREALIZOWANO więc potwierdzenie przelewu będzie tu bardzo istotne

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak to waśnie jest z ubezpieczycielami direct bo przecież inaczej nie da się zapłacić jak tylko przelewem na ich konto, bo nie mają stacjonarnych biur do, których można byłoby się udać i opłacić.

Jednym słowem lepiej czasem ubezpieczyć u agenta w normalnej firmie (czyt. nie direct), wpłacić pieniądze agentowi i mieć ubezpieczenie od jasno podanego na polisie terminu.

A po drugie trzeba bardzo dobrze zapoznać się z owu przed zawarciem ubezpieczenia, które są zwykle udostępniane na stronach internetowych.

A co do wycen pojazdu do kalkulacji przy wykupowaniu polisy ac i wyceny w trakcie trwania ubezpieczenia to jest to zawsze wycena w oparciu o eurotrax lub info-expert i jest wyceną aktualną na dany dzień. Tak więc wątpię by po 10 miesiącach w tych katalogach tak spadła cena pojazdu (aż 30%).

Opublikowano

wcale się nie dziwię że się migają. umowa zawarta a dwa dni później już zgłoszenie szkody :gwizdanie:

po drugie : szukacie takich Towarzystw żeby jak najmniej zapłacić a później płacz ...

ja już piąte auto w PZU opłacam ( AutoCasco - zawsze najlepsza opcja) i jeszcze nie było tak żebym do interesu dokładał :kox:

trzeba być dojącym a nie dojonym :takiego:

oczywiście wszystko legalnie i zgodnie z prawem :hi:

Opublikowano

wcale się nie dziwię że się migają. umowa zawarta a dwa dni później już zgłoszenie szkody :gwizdanie:

po drugie : szukacie takich Towarzystw żeby jak najmniej zapłacić a później płacz ...

ja już piąte auto w PZU opłacam ( AutoCasco - zawsze najlepsza opcja) i jeszcze nie było tak żebym do interesu dokładał :kox:

trzeba być dojącym a nie dojonym :takiego:

oczywiście wszystko legalnie i zgodnie z prawem :hi:

Tak kolego ale wydac 2500zl a 1100 PLN to jest różnica. Dzis dzwonila babka do mnie z AVIVY i wyliiczyla mi audiczke na 35tysi ubezpiecznie i skladka 2200zl, Mbank kotry sie reklamuje z GWARANCJA NAJNIZESZ CENY <HAHAHA> wyliczyl skladke na 2200tez

Opublikowano

tiaa, a ja jakos od kwoty 85 w PZU zaplacilem jakies 3600 . moze i AXA byloby taniej ale powiedz poc o ubezpiecznie ktore nie da sie zrealizowac bez wydania kolejnych tysiecy na prawnika?

to juz wolalbym miniCASCO w PZU , moze nie oddadza 100% ale kosztuje grosze i przynajmniej wiesz za co placisz.

jakbym mial zaplacic w AXA czy czyms takim za AC to wolalbym kase na biedne dzieci oddac ;]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprawa z AXA się zakończyła :) ubezpieczyciel wypłacił mi kasę za szybę i za nawigację. Starczyło na prawnika którego musiałem wziać żeby z nimi walczyć, na nowe zimówki i zostało parę ładnych stówek w portfelu ;) Trwało to 3 miesiące ale w końcu się udało

Opublikowano

:good:

zdecydowanie na przyszłość polacam D.A.S - ~250 rocznie, pewnie by więcej zostało :wink4:

Opublikowano

Witam

Czy za b7 2005r ac oc wartość 40k bez udziału własnego z NW, szyby i kradzież 2900 składki to nie za dużo?

Opublikowano
  • Autor

Zależy od wielu czynników :

Czy masz zniżki

Jakie towarzystwo ubezpieczeniowe

Jakie wyposażenie

Opublikowano

Jeśli masz pełne zniżki, to normalnie :)

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
Witam

Czy za b7 2005r ac oc wartość 40k bez udziału własnego z NW, szyby i kradzież 2900 składki to nie za dużo?

Mi się wydaje ze dużo. Ja mam na 32 tyś ubezpieczenie, oc, ac, nw, szyby , max zniżki i place 1400 PZU

Opublikowano

mnie zastanawia jak to jest ze zawsze takie jaja wychodza jak sie okaze ze ktos sie spoznil z AC to mu albo robia wlam albo kradziez auta, mojemu znajomemu tak sie stalo nie zaplacil na drugi dzien auta nie bylo :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miesiac temu mialem stluczke i dogadalem sie z pacjentem ktory mial ubezp w AXA. Gdy zglaszalem szkode to pani mowila ze rzeczoznawca bedzie do 3 dni a czekalem na niego 2 tyg. Przyjechal o 4 po poludniu i bylo juz prawie ciemno, pstryknal mi kilka fotek na h*j w dupe i jeszcze sam uzupelnialem te wszystkie papierki... Nie wiem czy na jego zdjeciach bedzie dokladnie widac uszkodzenia bo bylo ciemno praktycznie na zenatrz. Jak sie go pytalem o to, ten zmienil temat :kwasny:Czy tak to wszystko powinno wygladac??? Bo to moja pierwsza stluczka i odnosze wrazenie ze robia mnie w ciula bo ani zadnego kosztorysu (mial byc do 2 tyg a minelo 3) czy oni tak zawsze???