MASA Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam, Dzis moj samochodzik mnie niemilo zaskoczył, myslałem, że jeśli jeżdzę Audi to do niego nie będę zagladal, tylko dolewał paliwko. Otoż jak ruszylem z garażu, zauważylem pod nim kalużę. Myślałem, że to klima, ale jakos mi sie miejsce nie zgadzało. Jak sie dokładnie przyjrzałem, to zauważyłem, że na zimnym silniku kapie mi paliwo gdzieś z dołu pompy wtryskowej. Czy ktoś z was zna jakiś dobry warsztat w wawie (poza ASO), w którym bedą mogli mi pomóc (naprawa pomp wtryskowych itp.)??? Pozdrawiam MASA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baskecior Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Cieknie raczej albo z wezyka paliwowego albo przelewów albo zakrętki na wezykach wysokocisnieniowych. Obejrzyj to na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASA Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Hej, już to oglądałem, na zaciskach wygląda,że jest sucho, kapie z dołu pompy, a tam nie zajrzę bez wyjęcia, pozdrawiam MASA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumb Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 witaj , daj znać jak sobie poradziłeś i na co zwrócić uwagę, mam ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASA Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Hej, Nie jestem specjalistą od pomp wtryskowych, sam pytałem na forum, ale z tego co sie dowiedziałem, to każdy przypadek jest indywidualny. Ja miałem ten najgorszy, gdy walnęła uszczelka - do wymiany której niezbędny był nie tylko demontaż pompy ale jej całkowite rozebranie. Wiem, że jeśli pompa przecieka w górnej części - często remont jest możliwy bez jej wyjmowania - wtedy koszty są dużo niższe. Wyjęcie pompy związane jest rozpięciem rozrządu - więc jesli do niego dojdzie - to warto przynajmniej zmienić pasek, Pozdrawiam MASA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi