arek329 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witajcie.Całkowicie z ,,zasadzki" moje 2,5 TDI straciło z 20% mocy bez żadnych innych objawów( pali ,,z pierwszego" , nie dymi, wolne obroty idealne.Od tankowania przejechałem juz pół kotła wiec to chyba nie paliwo.Niby wkręca się do 4500obr. ale się sie,,ociąga" poprzednio od 2000 obr szedł jak przeciąg , a teraz nie. Jaka może być przyczyna (przepływka , katalizator ?)
clinque Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 logi kolego drogi vaga podpinaj, sprawdzaj bledy i zrob jakies logi. Turabawka raczej nie, przeszedl by w awaryjny i w ogole nie jechal;)
Flyer Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Musisz podpiac auto pod vaga... moze to byc wiele rzeczy, np. N75 :gwizdanie:
arek329 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Opublikowano 1 Września 2010 Podpowiedzcie gdzie podpiąć VAG-a w Łodzi ?[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2010, 07:12_________________________________________________Witam.Byłem dziś u mechanika i diagnoza zapieczone kierownice w turbinie.Mechanik stwierdził ,że może je rozrusza.Ale jeżeli do tego wystarczy WD40 to może sam dam radę.Tylko powiedzcie jak?
Flyer Opublikowano 1 Września 2010 Opublikowano 1 Września 2010 Dżizas... Zadnego WD40 (!) - co to za kretynski pomysl? Jak niby mechanik stwierdzil, ze to zapieczone kierownice? [swoja droga rzadko sie to zdarza w 2.5TDI]. Zmien mechanika - tyle Ci radze. O pomoc mozesz poprosic meszrum'a.
arek329 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Opublikowano 1 Września 2010 Stwierdził pod tym jak zdjął z zaworu (chyba EGR) wężyk i po dmuchnęciu i ssaniu nie podniosło sie takie cięgno przy turbinie.
clinque Opublikowano 1 Września 2010 Opublikowano 1 Września 2010 No to mozesz psiuknac w gruszke wdkiem, albo sprobowac ja kombinerkami ruszyc moze akurat tylko grucha sie zapiekla i pomoze, a jesli to kierowniczki to nie da rady bez turbawki na stole
wojkrusz Opublikowano 1 Września 2010 Opublikowano 1 Września 2010 witam . miałem to samo zacinała się kierownica turbiny. dwukrotne czyszczenie nic nie dawało.dopiero regeneracja turbiny.teraz jakby ręką odjął,powróciła moc i przyspieszenie
arek329 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Opublikowano 1 Września 2010 Dzięki ,,wojkrusz " .Czyli radzisz od razu regenerować a nie tylko czyścić.Jutro umówiłem sie w AS-MOT w Łodzi na uruchomienie kierownic.Powiedzieli ,że regeneracjia zbędna i uruchomią wszystko.
wojkrusz Opublikowano 1 Września 2010 Opublikowano 1 Września 2010 robiłem to dwa razy w ciągu trzech miesięcy,teraz po regeneracji całkiem inne auto, choć kosztowało mnie to 1000 zł.pozdrawiam
arek329 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Opublikowano 3 Września 2010 Dzieki wszystkim.Odebrałem moja A4 od TuboDoktora.Zawór N75 wymieniony i turbina po uruchomieniu kierownic oraz wyprostowaniu dwóch łopatek wirnika.Autko śmiga lepiej niż przed awarią.Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi