Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Spadek mocy bez żadnych innych objawów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.Całkowicie z ,,zasadzki" moje 2,5 TDI straciło z 20% mocy bez żadnych innych objawów( pali ,,z pierwszego" , nie dymi, wolne obroty idealne.Od tankowania przejechałem juz pół kotła wiec to chyba nie paliwo.Niby wkręca się do 4500obr. ale się sie,,ociąga" poprzednio od 2000 obr szedł jak przeciąg , a teraz nie. Jaka może być przyczyna (przepływka , katalizator ?)

Opublikowano

logi kolego drogi ;) vaga podpinaj, sprawdzaj bledy i zrob jakies logi. Turabawka raczej nie, przeszedl by w awaryjny i w ogole nie jechal;)

Opublikowano

Musisz podpiac auto pod vaga... moze to byc wiele rzeczy, np. N75 :gwizdanie:

Opublikowano

Podpowiedzcie gdzie podpiąć VAG-a w Łodzi ?[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2010, 07:12_________________________________________________Witam.Byłem dziś u mechanika i diagnoza zapieczone kierownice w turbinie.Mechanik stwierdził ,że może je rozrusza.Ale jeżeli do tego wystarczy WD40 to może sam dam radę.Tylko powiedzcie jak?

Opublikowano

Dżizas...

Zadnego WD40 (!) - co to za kretynski pomysl?

Jak niby mechanik stwierdzil, ze to zapieczone kierownice? [swoja droga rzadko sie to zdarza w 2.5TDI].

Zmien mechanika - tyle Ci radze.

O pomoc mozesz poprosic meszrum'a.

Opublikowano

Stwierdził pod tym jak zdjął z zaworu (chyba EGR) wężyk i po dmuchnęciu i ssaniu nie podniosło sie takie cięgno przy turbinie.

Opublikowano

No to mozesz psiuknac w gruszke wdkiem, albo sprobowac ja kombinerkami ruszyc moze akurat tylko grucha sie zapiekla i pomoze, a jesli to kierowniczki to nie da rady bez turbawki na stole ;)

Opublikowano

witam . miałem to samo zacinała się kierownica turbiny. dwukrotne czyszczenie nic nie dawało.dopiero regeneracja turbiny.teraz jakby ręką odjął,powróciła moc i przyspieszenie

Opublikowano

Dzięki ,,wojkrusz " .Czyli radzisz od razu regenerować a nie tylko czyścić.Jutro umówiłem sie w AS-MOT w Łodzi na uruchomienie kierownic.Powiedzieli ,że regeneracjia zbędna i uruchomią wszystko.

Opublikowano

robiłem to dwa razy w ciągu trzech miesięcy,teraz po regeneracji całkiem inne auto, choć kosztowało mnie to 1000 zł.pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki wszystkim.Odebrałem moja A4 od TuboDoktora.Zawór N75 wymieniony i turbina po uruchomieniu kierownic oraz wyprostowaniu dwóch łopatek wirnika.Autko śmiga lepiej niż przed awarią.Temat do zamknięcia.