skalarx Opublikowano 2 Września 2007 Opublikowano 2 Września 2007 Witam, znalazłem gdzieś na forum informację, że można przekodować radio na system BOSE kombinacją klawiszy. Tak się składa że mam Concert II ale mój samochód nie ma CAN BUS, więc nie mogę się podłączyć VAGiem i zmienić kod aby używał BOSE. Czy zna ktoś może sposób na zmianę kodowania radia na BOSE bez VAG??? Pomocy! kupiłem wzmacniacz i wszystkie głośniki oryginalne do B5 i nie mam jak tego aktywować. Przewaliłem całe forum i nic nie znalazłem.
pre_pl Opublikowano 3 Września 2007 Opublikowano 3 Września 2007 Co Ci mówi Vag-Com jak próbujesz się podłączyć do radia ? Dlaczego chcesz mieć BOSE ? Jakie oryginalne głośniki i wzmacniacz kupiłeś ? (BOSE właśnie ? )
skalarx Opublikowano 12 Września 2007 Autor Opublikowano 12 Września 2007 VAG po prostu się nie łączy. Po kilku próbach połączenia wyskakuje komunikat z VAGa, że nie można nawiązać połączenia czy jakoś tak. Z łączeniem sie do innych modułów nie ma problemu. Dowiadywałem się w firmie która produkuje te konwertery CAN, i odpowiedzieli, że nie uda mi się połączyć z radiem za jego pośrednictwem. BOSE chce włączyć ponieważ kupiłem cały zestaw BOSE z Audi A4 B5 tylko sedan a ja mam kombi (więc odpadną dwa tylne sub z półki sedana i zamiast tego podłącze dwugłośnikową tubę od avanta B5). Reasumując mam dwa głośniki bose 13, dwa głośniki bose 16, tubę bose do avanta i wzmacniacz bose który grał z tymi głośnikami. Brakuje mi tylko uruchomionej funkcji BOSE w radiu.[br]Dopisany: 03 Wrzesień 2007, 13:54 _________________________________________________dzięki, poradziłem sobie :>
Rekomendowane odpowiedzi