Opublikowano 2 Września 201015 l Witam. Musze wymienić uszczelkę miski i mam pytanie. Jakiej firmy najlepiej kupić? Może być np. Elring czy lepiej jednak zapłacić trochę więcej i kupić ori z ASO? Macie jakieś doświadczenia? Dzięki.
Opublikowano 1 Października 201015 l witam. miałem problem bo olej mi uciekał, w zwykłym potoryzacyjnym kupiłem zwykłą uszczelke za 15zł do tego czarny silikon za 5zł i jak ręką odiął
Opublikowano 1 Października 201015 l Witam. Musze wymienić uszczelkę miski i mam pytanie. Jakiej firmy najlepiej kupić? Może być np. Elring czy lepiej jednak zapłacić trochę więcej i kupić ori z ASO? Macie jakieś doświadczenia? Dzięki. Mocno ci cieknie? Sączyło mi z boku i spływało na połączenie ze skrzynią, wyglądało, że cieknie na uszczelniaczu. Dokładnie przemyłem połączenie miski z blokiem w miejscu wycieku acetonem i za spoinowałem specjalnym sylikonem do osadzania miski olejowej. Metoda trochę druciarska ale skuteczna
Opublikowano 15 Października 201015 l tez myślałem ze uszczelniach bo wszystko obzygane jak nie wiem. ale chyba jednak lepiej wymienić ta uszczelke bo bedzie to pewniejsze rozwiązanie. a 20 czy 30 zł plus własny koszt roboty lub u mechanika to nie duzo
Opublikowano 16 Października 201015 l Wymieniałem w swojej audi na uszczelkę Elringa,tylko nie smarowałem niczym i troszkę mi się poci blisko skrzyni biegów,także warto posmarować silikonem.