Dread83 Opublikowano 3 Września 2007 Opublikowano 3 Września 2007 Witam, niedługo mam zamiar udać sie do UK swoją A4-ką i mam takie pytanko. Wyczytałem na necie, aby poruszać sie w UK autem np z Polski(ruch prawostronny) to trzeba dostosować światła do ruchu lewostronnego, poprzez naklejenie na przednie reflektory specjalnych naklejek które spowodują że nie bednę oślepiał innych kierówców. ,,Reflektory dostosowane do ruchu prawostronnego emitują asymetryczny strumień światła doświetlający prawą stronę drogi. W warunkach ruchu lewostronnego powoduje to oślepianie kierowców jadących z przeciwka. W reflektorach starszego typu na szybach znajdują się wzory optyczne, w tym także specjalnie oznaczone pole, które trzeba zakleić czarną folią" Podaje link do strony: http://www.motofakty.pl/artykul/reflektory_na_ruch_lewostronny.html Może ktoś się orientuje gdzie mogę dostać taką folię, albo wie gdzie dokładnie mam nakleić tą folie na reflektor?? Pozdrawiam
pet3r Opublikowano 4 Września 2007 Opublikowano 4 Września 2007 wystarczy dobra, czarna tasma izolacyjna. sprawdz na reflektorze, czy nie masz odpowiednio oznaczonych pol.
ariel Opublikowano 4 Września 2007 Opublikowano 4 Września 2007 Witam mieszkam w Anglii i wiem że większośc tu poruszających się autami z Polski tego nie ma więc się nie martw o to nikt Cię za to nie cofnie z granicy
Rekomendowane odpowiedzi