Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli przednich oraz tylnej kanapy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

Czy ktoś podpowie czy fotele przednie z a3 b7 podejdą do a4 b6 ? Mam wytartą alkantare a w aucie na czescie sa w miare fajnym stanie. 

Opublikowano
12 godzin temu, kret077744 napisał:

Witajcie, 

Czy ktoś podpowie czy fotele przednie z a3 b7 podejdą do a4 b6 ? Mam wytartą alkantare a w aucie na czescie sa w miare fajnym stanie. 

A3 b7? Jeśli chodziło o a4 b7 to pasują

Opublikowano

hej, chodzi konkretnie o A3  2006 rok czyli 8p. mój błąd w nazewnictwie, dopiero co kupiłem auto. Bardziej siedze w starych vw ;) . Zdjecia załaczam w linku. U mnie grzanie nie działa, fotel kierowcy jest mocno przetarty, ta a3 jest z małym przebiegiem po wypadku. Fotele troche sie różnią wzorem do obecnych, jesli szyny pasują to dla mnie bedzie bardzo dobra opcja. 

https://ibb.co/vJQr76Z

https://ibb.co/4RfDHq3

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.05.2017 o 16:57, afroo. napisał:

W mocowaniu foteli nie ma żadnej różnicy. Jedynie mocowanie tylnej rolety w avancie występuje na oparciu kanapy, w sedanie tego nie masz więc jeśli chcesz to włożyć p&p do avanta to musisz mieć oparcie z avanta. 

Demontujesz fotel pasażera i tylną kanapę z oparciem i w to miejsce wkładasz nowe fotele + po rozłożeniu oparcia do bagażnika wchodzi Ci fotel kierowcy.

Witam

A w odwrotną stronę jak chce zamontować zestaw z avanta do sedana ze składanym  tyłem?

Też trzeba coś zmieniać?

Opublikowano
Godzinę temu, Misieqq7 napisał:

A w odwrotną stronę jak chce zamontować zestaw z avanta do sedana ze składanym  tyłem?

Pasuje p&p. Będziesz tylko miał w oparciu mocowania na roletę, których nie wykorzystasz i to tyle.

Opublikowano
1 minutę temu, afroo. napisał:

Pasuje p&p. Będziesz tylko miał w oparciu mocowania na roletę, których nie wykorzystasz i to tyle.

o to super dzięki za odp;) bo nie bylem pewny czy to mocowanie nie bedzie przeszkadzac przy montazu do półki tylnej.

Opublikowano

Witam, panowie mam do kupienia komplet skórzanych foteli z a4 B7 i tu pytanie. W swojej b6 mam tylna składaną kanapę a nowa kanapa jest nieskładana. Czy zamontuje ja bez żadnych przeróbek czy coś nie pasuje?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę że podobne pytanie padło ale chciałbym się upewnić.

Chce wybrać się wraz kierowniczką po fotele+kanapa tył. I teraz pytanie czy jak w naszym avancie wywalę tylne siedzisko i oparcie to wcisne  taki komplecik? Jak tam rezacze sobie radziliście?

Opublikowano
W dniu 11.08.2019 o 21:53, jaras99 napisał:

Widzę że podobne pytanie padło ale chciałbym się upewnić.

Chce wybrać się wraz kierowniczką po fotele+kanapa tył. I teraz pytanie czy jak w naszym avancie wywalę tylne siedzisko i oparcie to wcisne  taki komplecik? Jak tam rezacze sobie radziliście?

Ja nic nie wywalałem i wszedł cały komplet ,wystarczy złożyć oparcie i roletę zostawić w domu

Opublikowano
2 godziny temu, greg2505 napisał:

Ja nic nie wywalałem i wszedł cały komplet ,wystarczy złożyć oparcie i roletę zostawić w domu

? to planuje wyjazd

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy da radę przewieźć komplet foteli przód + tył bez składania oparcia z b7 s-line ? U mnie niestety nie działa składanie i potrzebuje przywieźć własnym autem z pasażerem włącznie.

Edytowane przez ekonom

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie czy przy fotelach skórzanych swing z alkantatra jak wyglądają boczki drzwi też są w skórze czy zwykły materiał szary czy alkantara może ktoś posiada takie zdjęcia

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam mały problem założyłem kpl foteli od seata exeo do audi a4b6 Avant i wszystko by było ok tylko że tylne oparcia są minimalnie wyżej i jest szczelina między siedziskiem a oparciem i nie mogę jej zablokować ponieważ jest 1cm różnicy do tego bolca co wystaje z boczku. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak się z tym uporać? 

Opublikowano
8 godzin temu, wariatunci0_ napisał:

jest 1cm różnicy do tego bolca co wystaje z boczku

Tam jest spora możliwość regulacji tego trzpienia więc próbuj.

Opublikowano

okej coś popróbuję 

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam Panie & Panowie 

Zmieniałem dziś fotele w swojej b6 na z b8 

Potrzebuje teraz kogoś mądrego kto mi pomoże to podłączyć ewentualnie jakiś schcemat ma żeby to wszystko działało jak należy.   

Ogólnie za***iście siedzą i są wygodne . Wszystko siadło jak należy 

Kanapa tylna wymaga malych modyfikacji plus przekrecic trzeba mocowanie rolety a tak to wszystko siedzi ladnie 

received_494726470222134.jpeg

Edytowane przez Dave_46

Opublikowano
18 godzin temu, Dave_46 napisał(a):

Zmieniałem dziś fotele w swojej b6 na z b8 

Potrzebuje teraz kogoś mądrego kto mi pomoże to podłączyć ewentualnie jakiś schcemat ma żeby to wszystko działało jak należy.   

Jest osobny temat o zakładaniu foteli z B8 i tam też znajdziesz wszystkie informacje.