bartek02

Pasjonat
  • Zawartość

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

0

O bartek02

    Informacje

    • Imię
      Bartek
    • Lokalizacja
      Gdańsk

    Auto

    • Model
      A4 B7
    • Nadwozie
      Sedan
    • Rocznik
      2007
    • Silnik
      1.8 T
    • Napęd
      FWD
    • Skrzynia
      Manual
    • Paliwo
      PB

    Ostatnie wizyty

    191 wyświetleń profilu
    1. bartek02

      Mam dokładnie to samo... 15tys km temu nowiutkie sprzegło i dwumas Sachs'a i stuki na wciśniętym sprzęgle tyle, że dość głośno (głośniej niż zaraz po wymianie) więc może i u Ciebie się to z czasem nasili. Kilku mechaników pytałem i różne odpowiedzi uzyskałem... np. wałek sprzęgłowy albo źle złożone sprzęgło przez mechanika. Denerwująca sprawa przyznaje zwłaszcza w korku
    2. bartek02

      Wszystko nowe oryginalne sachs'a właśnie... no może źle poskładane kurcze, sam nie wiem. A może coś ze skrzynią ??? np. wałek sprzęgłowy ??? czy to nie takie objawy by były ?
    3. Witam, mam taki problem... po wciśnięciu sprzęgła na odpalonym silniku oczywiście słyszę dziwne pukanie / stukanie z okolic skrzyni biegów i lekkie pukanie w pedał sprzęgła... dwumasa ze sprzęgłem nowiutkie ! co to może do licha byc ???? dodam, że jak jadę i wcisnę sprzęgło to cisza kompletna, tylko na postoju taki objaw. POZDRAWIAM i proszę o pomoc
    4. bartek02

      Witam, strasznie drażniąca mnie przypadłość... sprzęgło + dwumas wymieniony na nowiutki 'sachs' , drgający pedał sprzęgła, a dokładniej uczucie tak jak by ktoś lub coś pukało młoteczkiem od dołu w pedał. A dodatkowo po wciśnięciu sprzęgła słychać jakieś ''bulgotanie'' - bo nie wiem jak inaczej to opisać z częstotliwością taką samą jak to pukanie ... Dodatkowo też drży drążek zmiany biegów. Co najciekawsze, gdy jadę i wrzucę na luz (bieg jałowy) wszelkie drgania itp itd ustają w sekundzie - bez różnicy z jaką prędkością toczy sie auto... Wszyscy mechanicy mówili zgodnie, że dwumas ewentualnie poduszki silnika - wszystko to wymieniłem nie oszczędzając pieniedzy - efekt zerowy !
    5. bartek02

      dokladnie, przy rozruchu tylko
    6. bartek02

      Witam, mam taki problem... kilka miesięcy temu wymieniłem pompę paliwa w a4 b7 1.8t bfb po programie, i niemal od razu pojawiło się piszczenie głośne pompy raz na kilka odpaleń auta. Pisk jest od razu po odpaleniu i trwa ze 2 sekundy. Żadnych innych objawów podczas jazdy itp. Ktoś wie co może być przyczyną ? filtr wymieniony ze 20tys km temu na oryginał z serwisu. Dodam, że pisk w 80% zdarza się rano przy odpalaniu, początkowo myślałem, że to rozrusznik wręcz no ale dźwięk słyszę z tyłu auta ewidentnie ;/
    7. bartek02

      Niestety jeszcze nie, nie miałem czasu jeszcze ;/ w miedzy czasie zamontowałem DP zamiast kata lecz to nie pomogło z przerywaniem dziwnym ....
    8. bartek02

      Dzięki bardzo, ogarnę to jak najszybciej jak bedzie coś wiadomo to dam znać
    9. bartek02

      A od początku jak auto kupiłeś to miałeś taki problem czy też po czasie ?
    10. bartek02

      Dzięki Panowie za odpowiedź i pomoc ! Te logi sprawdza się Vagiem tak ? jeśli to katalizator to pół biedy bo mam kupionego downpipe'a tyle że nie miałem czasu go zamontować ;/ Mechanicy też mówią właśnie o programie tyle, że program to minimum 1000 pln a dziwne mi się wydaje to, że nagle program zaczął sprawiać problemy
    11. Witam, mam problem. Posiadam audi a4 b7 1.8t 163 hp po jakimś niemieckim programie 191 hp. Przez prawie rok użytkowania wszystko było super. Jakiś czas temu zauważyłem a raczej poczułem ze na 4 i 5 biegu powyrzej 4500obr/min auto nie chce przyspieszać i przerywa (skoki mocy). W warsztacie wymieniłem filtr paliwa, swiece i pompe paliwa. Jest ciupke lepiej ale dalej auto nie jedzie na wysokich obrotach tak jak jechało na poczatku... a na dodatek po dynamicznej jeździe na wysokich obrotach turbo czerwone i w aucie smród rozgrzanego metalu... Dodam, że na paliwie 100oktanowym problem niemal całkiem znika .... W warsztacie mechanicy doradzili zmianę programu bo niemieckie czesto są do bani - no ale przecież na poczatku wszystko było okej więc co ? nagle 'zepsuł' się program ?! Mieliście kiedyś taki przypadek ? co z tym zrobić żeby nie wyrzucać dalej pieniędzy w błoto ???