groobyy Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Witam! mam bardzo wielki problem w mojej a4. a mianowicie zalewa mi auto w srodku i nie mam juz pojecia z kad. wczesniej podczas deszczu przylewalo bo byla peknieta obudowa filtra kabinowego ale wszytsko zostalo wymienione filt i ta obudowa i dalej mam z tylu od pasażera kaluze w samochodzie, z przodu jest tylko minimalnie mokro. odplywy sa drozne. czy ktos mial juz taki przypadek? gdzie szukac?
Gwerty Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 mokro masz jak rozumiem za fotelem pasazera. sprawdz jak wyglada podłoga od spodu. masz moze zniszczona gumową zaslepke podłogi. kiedys tez tak miałem jak pojezdziłem po mokrym. co prawda nie było to w audi.
groobyy Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 ok sprawdze tylko to mi sie nie stalo jak jezdzilem, tylko po nocy jak padal deszcz a samochod stal.
komar865 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 eee to nie to kolego!! gumka to tylko delikatnie a tutaj ja tez mialem ten problem! wiec tak zwal cale maskowanie akumulatora wyciagniej akus i tam sa takie odplywy na calej dlugosci na podszybiu od strony silnika,dwa albo trzy juz nie pamietam i lubia sie zaktac od lisci i innych pierdół jak to wyczyscisz to baja polecam takrze po stronie kierowcy szczegolnie sie przylozyc przy splywie za obudowa komputera no i powinno byc super! mi tez to powiedzial ziomek z klubu
groobyy Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 sek w tym ze sa drozne, juz to sprawdzalismy na poczatku zanim znalezlismy te pekniecie na obudowie filtra. bylem pewien ze juz nie poleci zaczalem suszyc samochod a tu dzisiaj rano wchodze i patrze kaluza z tylu.
komar865 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 a jakimis gumkami którymi ida rozne linki? ale kurde to nie powinno byc duzo wody tylko mokre! ale wiem ze jak nie wyczyscilem za obudowa komputera dokladnie to dalej lecialo
groobyy Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 i wlasnie w miejsce tylnego prawego pasazera ci leciało?
komar865 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 lewego pasazera za kierowca ale na forum sa podobne tematy ze cos tam jakis wezyk od klimy i tego typu rzeczy sie nie tak wiec poszukaj bo ja za 7 min koncze prace
zgredek27 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 guma z linka od maski sprawdzona? Obydwa kanaly pod akumulatorem?
Gwerty Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 tylko ze guma od linki maski jest po stronie kierowcy. amoze to po prostu cos z uszczelka drzwi? ze masz mokro za fotelem pasażera. wejdz do auta a druga osoba niech leje wode na rózne cześci auta i patrz kiedy poleci.
hubipl9 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Czy kolega ma szyberdach? Jeśli tak to koniecznie sprawdź odprowadzenie wody z szyberdachu. Są tam kanały i wężyki. Wężyki odprowadzają wodę w okolice nadkoli. Było o tym dużo na forum także szukaj.
groobyy Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 nie mam szyberdachu właśnie jak zrobi sie pogoda to rozbiore srodek i wysusze i bede polewal samochod woda i szukal gdzie zacznie ciec.
Gość fudi Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 nie mam szyberdachu właśnie jak zrobi sie pogoda to rozbiore srodek i wysusze i bede polewal samochod woda i szukal gdzie zacznie ciec. A miałeś rynienkę do filtra kabinowego? Bo znałem już takie historie że nie było rynienki i lała się woda do filtra a z filtra to już do środka pod dywaniki, ja miałem właśnie tak tylko rynienkę miałem założoną na odwrót ale takie są zwykle moim zdaniem efekty jak woda leci do filtra
Doman13 Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Test wody mniej więcej w 10 minut prawdę powie o przecieku. Potrzebnych jest dwóch ludzi i wąż z wodą. Jeden siedzi w środku a drugi leje wodę z zewnątrz. Wychodzą rozszczelnione szyby, uszczelki drzwi i sparciałe gumy.
EnDrIu` Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 nie mam szyberdachu właśnie jak zrobi sie pogoda to rozbiore srodek i wysusze i bede polewal samochod woda i szukal gdzie zacznie ciec. A miałeś rynienkę do filtra kabinowego? Bo znałem już takie historie że nie było rynienki i lała się woda do filtra a z filtra to już do środka pod dywaniki, ja miałem właśnie tak tylko rynienkę miałem założoną na odwrót ale takie są zwykle moim zdaniem efekty jak woda leci do filtra Dokładnie sprawdź czy nie przesunęła Ci się z nad filtra
groobyy Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 a wiec wszytsko z rynienkami bylo ok sprawdzilem to jeszcze zanim napisalem na forum ale zaczalem wszytsko pokolei rozkladac i wlasnie w taki sposob ze kolega lal woda a ja patrzylem w srodku i znalazlem z kad mi leci:p a mianowicie puszcza leciutko na laczeniu blach wewnatrze w nogach po prawej stronie, tak ciurkiem lecialo. musze wyjac filtr i wszytskie laczenia silikonem przejechac i od wewnatrz i wtedy zobacze czy dalej leci bo wtedy to juz tylko uszczelka pod szyba ale pozostaje z nadzieja ze to tylko poprostu sie rozszczelnilo i jak uszczelnie na nowo problem ustanie:) dzieki wszytskim za pomoc. pozdrawiam!!
YATES Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Panowie u mnie zalewa wodą ale tylko w miejscu pod nogami kierowcy. Odpływy pod akumlatorem i koło komputera przetkane uszczelka od linki otwierania maski szczelna. Mokra plama jest tylko na środku wykładziny tej pod nogami kierowcy ( centralnie pod gumową wycieraczką) , a dookoła tej mokrej plamy jest sucho. Zobaczcie na fotkę i pomóżcie - którędy może się dostawać jeszcze woda do środka ??
Gwerty Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 bardzo mokro jest stoi woda , czy to prostu mocno wilgotno
YATES Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Jest bardzo mocno wilgotno. Jakiś czas temu miałem w tym miejscu cały dywanik mokry , a od czasu kiedy odetkałem dwa odpływy ten koło ecu i pod akumlatorem to mam tylko taką plamę centralnie na środku. Patrzałem pod samochód i na wysokości zawiasu od drzwi przednich zarówno od strony kierowcy i pasażera są takie okrągłe otwory. Zarówno po stronie kierowcy jak i paseżara mam je odetkane ( patrz zdjęcie). Czy nie powinna być w nich jakaś guma ?? Choć dziwne jest to, że gdyby tamtędy się woda dostawała to mokro byłoby również pod nogami od strony pasażera , a tam jest sucho.
kopeckk Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 YATES miałem to samo.Po długich poszukiwaniach źródla przecieku,okazało się,że popuścił klej na którym mocuje się szybę przednią.A że miałem odprysk w szybie-wymieniłem szybę i problem zniknął. Z tego co się orientuję to w podłodze powinny być gumowe zaślepki.
Rekomendowane odpowiedzi