Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] Dachowanie+olej=??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam małe zapytanie gdyż posiadam audi a4 b7 i interesuje mnie co sie dzieje z olejem kiedy auto zaliczy dachowanie?? Czy jest w tym aucie jakas blokada czy cos w tym stylu nie pozwalająca opuscic olejowi silnika?? Czy auto samo zgasnie po dachowaniu?? Nie znam sie zbytnio na tym dlatego pytam i prosze o odpowiedzi od was.. pozdrawiam

Opublikowano

na pewno czujnik uderzeniowy odetnie zapłon i silnik zgaśnie.

olej nie wyleci (może jakieś minimalne ilości) bo specjalnie nie ma gdzie. korek masz zakręcany, rurka od bagnetu wchodzi aż do miski olejowej, w której oleju nie będzie po obróceniu auta, a skoro podczas pracy silnika nie leci olej uszczelkami to i przy dachowaniu nie będzie.

blokada jest jedynie w baku paliwa żeby nie wyleciało...

a co? masz zamiar jakiegoś dacha zaliczyć i dlatego pytasz? :cool1::mysli:

Opublikowano

ja sprawdzisz to napisz co i jak bo tez jestesmy ciekawi :decayed:

Opublikowano

Jest pewne ryzyko, że smok pompy olejowej może w trakcie dachowania zostać odsłonięty i zaciągnąć powietrze, ale silnik raczej prędzej zgaśnie.

Opublikowano
  • Autor

hehhehe, nie ja nie, ale ziomek chce kupic podobne auto i jest wlasnie po dachu wiec dlatego pytam, dzieki za pomoc:D a jezeli chodzi o ten czujnik uderzeniowy, bo w sumie to mu zadna poducha nie strzelila wiec czy czujnik zadzialal??

Opublikowano

Pewnie już kiedyś był dzwon i poduche to sobie może co najwyżej z domu przynieść.

Jak można auto po dachu kupić, to chyba jakiś samobójca :doh1:

Opublikowano

Poduszki przy dachu nie muszą wystrzelić, kurtyny raczej powinny.

Opublikowano

I boczne poduszki z fotela/li.

Wiem, że przednie nie muszą. Akurat temat dachowania mam opracowany :gwizdanie:

Opublikowano

Powinny odpalić boczne i kurtyny, czołowe nie koniecznie (wiem z doświadczenia :gwizdanie:).

Opublikowano

U mnie nie wystrzeliły ani boczne ani czołowe. Wszystko zależy od sposobu dachowania :decayed: :decayed:

Opublikowano

tak jak koledzy napisali, albo twojemu koledze życie nie miłe i kupuje B7 po dachowaniu albo fure stricte kupuje na przeszczep silnika albo na części .Ogólnie fury po dachach to lipa

Opublikowano

Albo autor tematu ma B7 po dachu... 1 post, dopiero zarejestrowany. Może niedlugo bedzie w dziale sprzedam auto.

Opublikowano
  • Autor
:good: to obserwuj, moze sie zalapiesz:P:P
Opublikowano

:good: to obserwuj, moze sie zalapiesz:P:P

Nie stac mnie na B7. Poza tym nic w tym smiesznego. Mozna sie ladnie naciac majac nawet jakas tam wiedze. Wlasnie dzisiaj rozmawialem ze znajomym ktory naprawial Passata B6 Kombi... po naprawie ubezepieczyciel przyjechal wycenic auto do AC i sprawdzal miernikiem lakier... elektroniczny miernik - pierwszy lakier - samochod bezwypadkowy. Pytam go jak to mozliwe - szpachla z opilkami metalu.