Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Proszę o pomoc w analizie błędów 16804 i 18265

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz zaskoczyłem - masz LPG :rolleyes: Przełącz na Pb i pojeździj :wink4:

To jest bardzo często spotykany "błąd" ludzi którzy robią logi , diagnozy , mają różnego rodzaju błędy itp , że nie wyłączają LPG i nie sprawdzają tylko na Pb :wink4:

Opublikowano

Teraz zaskoczyłem - masz LPG :rolleyes: Przełącz na Pb i pojeździj :wink4:

To jest bardzo często spotykany "błąd" ludzi którzy robią logi , diagnozy , mają różnego rodzaju błędy itp , że nie wyłączają LPG i nie sprawdzają tylko na Pb :wink4:

OK, sprawdzę :)

Opublikowano

A wszystko robione na LPG :?: :cool1:

Zawsze przed jakąkolwiek diagnozą itp. przełączaj na Pb :wink4:

Opublikowano

Witam czy te procedury zadziałają na silniku AVJ ? bo praktycznie nic nie działa zrobiłem test statycznie nr 31 http://vaglog.rtnet.pl/pluton74_38364.html to tylko pierwsza oscyluje pojedynczo wchodziłem w kody i wszystkie sondy oki tylko log 46 napis ,kat not ok, i chyba kat do wymiany

Opublikowano

Nie mam, to po prostu "niedokończony" test - taki akurat screenshot miałem pod ręką ;)

Jak zrobi tak jak pisałem, tj. przegoni autko po jakiejś szybszej trasie to powinno być wszystko na zielono :)

EVAP i pompa SAI jako pierwsze przechodzą te "KODY GOTOWOŚCI" :cool1:[br]Dopisany: 11 Marzec 2011, 22:05_________________________________________________

z czego wnioskujesz ze cos nie tak jest z pompa SAI i EVAPEM? Co to jest wogole za pompa?

Są na czerwono ( Failed or Incomplete ) czyli nie "gotowy" lub niekompletny :wink4:

To powinno pomóc :

EVAP - http://www.aa1car.com/library/evap_system.htm

Pompa SAI ( Secondary Air Injection ) - http://en.wikipedia.org/wiki/Secondary_air_injection

U mnie własnie wyskakuje błąd tej pompy:

16795 - Secondary Air Inj. System: Incorrect Flow Detected

002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Gdzie dokładnie znajduje się ta pompa i co z nią zrobić żeby błedu nie było?? Może mieć ona wpływ na wysokie spalanie??

Opublikowano

pompa znajduje sie pod filtrem powietrza

Opublikowano

Przyjrzyj się czy nie ma jakiejś nieszczelności przy pompie , sprawdź elektrozawór ( bodajże N112 ) "kombizaworu" i szczelność samego "kombizaworu"

Zrób test el. wykonawczych VAGiem w sterowniku silnika , czy w ogóle ta pompa się włącza

Opublikowano

Pytanko jak sie robi ten test pompy czy się włącza

Opublikowano

Masz VAGa ?

Opublikowano

mam vaga

Opublikowano

No to wchodzisz w [01 Engine] tam masz test el. wykonawczych i je robisz , m.in. powinien być tam test pompy wtrysku wtórnego powietrza :wink4:

Możesz spróbować też wywołać jej kod gotowości ( jest to procedura dla silników [ANA] i [ALZ] , nie wiem czy dla [AVJ] będzie tak samo , ale można spróbować )

Trzeba wykasować wszystkie błędy , silnik włączony , pracuje na biegu jałowym , temp. powyżej 80oC , wchodzisz w gr. 099 ( sonda lambda musi być aktywna ) musi być ON , jak jest wchodzisz w gr. 077 >>> Basic Steings >>> naciskasz na hamulec ( obroty same powinny sie podwyższyć na ~ 1400ROM , jak nie to próbujesz z tym hamulcem jeszcze raz ) >>> w czwartej kolumnie powinno napisać TEST ON a po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach SYST. OK

Jak ten test nie chce się uruchomić , wyłączasz silnik i próbujesz jeszcze raz

Jak test się uruchomi i napisze na końcu SYST. NOT OK to sprawdzasz błędy

Opublikowano

A dla AVJ i tym programem to zrobię VAG-COM 311-2

Opublikowano

Test el. wykonawczych na pewno "pójdzie" , wywołanie kodu gotowości może się różnić jakimiś detalami ...

Opublikowano

pytanko skąd można wziąć opisy na ten temat

Opublikowano

b. ciężko to dorwać :decayed:

Opublikowano

sprawdź elektrozawór ( bodajże N112 ) "kombizaworu"

mam pytanko ten elektrozawór i kombizawor to co tam można sprawdzić.i jeszcze jedno pytanko jak przełącza się na gaz to chyba ten zawór wyłącza się tak ma być?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie własnie wyskakuje błąd tej pompy:

16795 - Secondary Air Inj. System: Incorrect Flow Detected

002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Gdzie dokładnie znajduje się ta pompa i co z nią zrobić żeby błedu nie było?? Może mieć ona wpływ na wysokie spalanie??

Czy jakieś nieszczelności w tej/przy pompie mogą mieć wpływ na wysokie spalanie?[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 23:24_________________________________________________

Przyjrzyj się czy nie ma jakiejś nieszczelności przy pompie , sprawdź elektrozawór ( bodajże N112 ) "kombizaworu" i szczelność samego "kombizaworu"

Zrób test el. wykonawczych VAGiem w sterowniku silnika , czy w ogóle ta pompa się włącza

Sprawdziłem czy są jakieś nieszczelności przy pompie i wszystko wygladalo OK. Sprawdzilem wszystkie rurki i nie byly popekane, wporządku. Czy jak wymontuje ta pompe i ją rozbiore to jest cos tam do naprawienia?[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 02:03_________________________________________________Witam ponownie :) Dzisiaj chciałem zrobic test pompy SAI vagiem tak jak to opisal ROBERT

Trzeba wykasować wszystkie błędy , silnik włączony , pracuje na biegu jałowym , temp. powyżej 80oC , wchodzisz w gr. 099 ( sonda lambda musi być aktywna ) musi być ON , jak jest wchodzisz w gr. 077 >>> Basic Steings >>> naciskasz na hamulec ( obroty same powinny sie podwyższyć na ~ 1400ROM , jak nie to próbujesz z tym hamulcem jeszcze raz ) >>> w czwartej kolumnie powinno napisać TEST ON a po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach SYST. OK

Jak ten test nie chce się uruchomić , wyłączasz silnik i próbujesz jeszcze raz

Jak test się uruchomi i napisze na końcu SYST. NOT OK to sprawdzasz błędy

U nie ten myk z hamulcem nie działa wogole, ale normalnie mozna dodac gazu zeby nabrać 1400 obr. Pojawia sie TEST ON a następnie ABORT. Co to oznacza? coś zle robie?? Tak to wygląda

image.jpg

Jak wchodzilem w READINESS STATUS to wszystko jest na PASSED

image.jpg

Opublikowano

Jak wchodzilem w READINESS STATUS to wszystko jest na PASSED

image.jpg

Wszystko jest OK :good:

Opublikowano

To Super :decayed: Ale dlaczego nie chcial przejsc ten test SAI? dla AMB moze inaczej sie go wywołuje?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć , której sondy dotyczy ten błąd (pierwszej czy drugiej) i czy jedynym sposobem na pozbycie się usterki jest wymiana ?

17522- Oxygen (Lambda) Sensor; B1 S2: internal Resistance too High

P1114-008- Implausible Signal- MIL ON