Bulczas Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Dziś spotkało mnie nie przyjemne zdarzenie. Jadę sobie autostradą przez chwilę 200km/h, za moment zwalniam. Rozpędzam się ponownie i włącza się tryb awaryjny. Zjeżdżam na pobocze restartuje silnik i jadę dalej. Ponownie włączą się tryb awaryjny i za mną zostaje smuga biało-siwego dymu Na wolnych obrotach silnik pracuje normalnie lecz dymi i coś trzeszczy w okolicach turbiny. Po odłączeniu N75 trochę mniej trzeszczy (prawie wcale) i tylko przy dodawaniu gazu lekko dymi. Myślicie że turbina powiedziała papa :gwizdanie: Jutro podłącze auto pod komputer może czegoś się dowiem i biorę sie za demontaż turbiny. Jakiś czas temu robi logi dynamiczne i były wręcz idealne. Nie mam pomysłu co to może być. Może ktoś miał podobny problem. Za wszystkie rady/sugestie będę wdzięczny
keżor Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 ściągnij wąż od filtra do turba i popatrz na wirnik. a potem ten co idzie z turba do IC i czy jest olej w dolocie.
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Witam Lepiej sobie juz daj spokój z logami tylko ściągaj turbo. Tu nie ma co debatować bo to kwestia czasu jak umrze całkowicie i moze dojść do tragedii. Pozdro ZC
stanley Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 trzeba było gadać jak byłeś u mnie w robocie komputer i kabel miałem ze sobą :gwizdanie:
keżor Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 ale co Wy chcecie kompem sprawdzić ? przecież tu coś sie mechanicznie wysrało , a jak padło turbo to olej poszedł w dolot , a jak sie dotanie do silniki to korba wyjdzie bokiem bo silnik nie spręży oleju
Bulczas Opublikowano 8 Września 2010 Autor Opublikowano 8 Września 2010 Jutro biorę się za wyjmowanie turbiny i będzie wiadomo :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi