Gość MorgothV8 Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 P2M - Peer2Mail, bardzo fajna metoda +szybsza niż P2P +nie wymaga otwartych specyficznych portów (protokół pocztowy) - CZYLI DZIAŁA U MNIE W FIRMIE w przeciwieństwie do P2P +szybszy transfer (jak ze stron :-) ) -mniejsza ilość zasobów -ciężko znaleźć zasoby (hashcodes) - jakieś głupie fora z limitowaniem dostępu na podtsawie własnego uploadu Mimo wad polecam Klient to MoorHunt na Windows, wymaga NetFramework 2.0
dawkol-d1 Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Zgadza się, P2P chowa się przy P2M, kiedyś na onecie był o tym artykuł, chciałem później coś przez to ściągnąć, ale wszędzie aby zarejestrować się na forum trzeba mieć zaproszenie :/
Mad_MAX Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Hehe a kto wam takich glupot naopowiadal ze to legalne ??? Hehehe Wszystko co ma prawa autorskie i wy to sciagacie lub udostepniacie , nie wazne jakim sposobem jest nielegalne!!!!! Inna sprawa ze nie ma jak sie do tego zabrac poki co , bo nikt nie moze twojej skrzynki sprawdzac bez twojej zgody
pre_pl Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Zgadza się, P2P chowa się przy P2M, kiedyś na onecie był o tym artykuł, chciałem później coś przez to ściągnąć, ale wszędzie aby zarejestrować się na forum trzeba mieć zaproszenie :/ czyli nie korzystałeś z P2M ale wiesz, że jest lepsze bo był artykuł ? Obie formy to przeżytek, choć i tak wolałem p2p..... na p2m żeby coś sciągnać to muszą być części na kontach pocztowych, czasem te konta są usuwane albo czyszczone.. I d*pa - taka to za***ista technologia, nie mówiąc o tym że ten moorhunt nieźle zżera zasoby kompa. [br]Dopisany: 07 Wrzesień 2007, 18:03 _________________________________________________ Inna sprawa ze nie ma jak sie do tego zabrac poki co , bo nikt nie moze twojej skrzynki sprawdzac bez twojej zgody tak samo jak i do Twojego komputera, a jednak wchodzi policja do domów, więc w czym problem.
Mad_MAX Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Zgadza się, P2P chowa się przy P2M, kiedyś na onecie był o tym artykuł, chciałem później coś przez to ściągnąć, ale wszędzie aby zarejestrować się na forum trzeba mieć zaproszenie :/ czyli nie korzystałeś z P2M ale wiesz, że jest lepsze bo był artykuł ? Obie formy to przeżytek, choć i tak wolałem p2p..... na p2m żeby coś sciągnać to muszą być części na kontach pocztowych, czasem te konta są usuwane albo czyszczone.. I d*pa - taka to za***ista technologia, nie mówiąc o tym że ten moorhunt nieźle zżera zasoby kompa. [br]Dopisany: 07 Wrzesień 2007, 18:03 _________________________________________________ Inna sprawa ze nie ma jak sie do tego zabrac poki co , bo nikt nie moze twojej skrzynki sprawdzac bez twojej zgody tak samo jak i do Twojego komputera, a jednak wchodzi policja do domów, więc w czym problem. No problem w tym ze do twojej skrzynki de facto nie maja prawa sie dostac , do kompa moga z nakazem , a na skrzynke nakazu nie dostana
miro_x Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Dla mnie, dla admina sieci p2m to przekleństwo jakich mało. O ile jakoś da się limitować i kreować ruch dla p2p to dla p2m jest to znacznie utrudnione. Oczywiście da się ale kosztem przycietych transferów na porcie 25 czyli dla poczty. Na szczęście u mnie w sieci wszyscy wolą rapida lub p2p.
Smoczyca Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Inny bardzo dobry i legalny sposób : P Google i : intitle:"index.of" (mp3|mp4|wmv) u2 hold.me na przykład Od dawna stosuję, tylko od pewnego czasu trzeba patrzeć na adres źródła, bo zdarzają się fake (wyświetla się jako index, a w rzeczywistości jest jakaś płatna strona i to jeszcze z wirusikami)
Gość spedyt Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 W Google warto wpisać w wyszukiwaną frazę: intitle:"index.of" (mp3) "szukana rzecz" -html -htm -php -asp -cf -jsp żeby nie wyszukiwało stron
miro_x Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Kurde chłopaki może legalny ten sposób nie jest ale jak fajnie się pliki pobiera. Super u mnie na 4 megabitowym łączu leci pełnym pasmem... super.
maciekg Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 Mozecie macie jakis program do sciagania z rapidshare, megaupload itp. bez limitow, wylaczając rapget (nie dziala) i proxy.
Rekomendowane odpowiedzi