grochu Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Witam, na prośbę kolegi zakładam ten wątek z prośbą o pomoc przy problemie. Mianowicie w jego aucie wyłancza i załancza się turbina kiegy chce w czasie jazdy. Powiedzcie mi czy jest sens robić logi jeżeli turbo może się wyłączyć w czasie logowania?
Vandit Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 ja w swoim tez tak mam ze załącza się kiedy chce, węzę spr i jest dobrze najprawdopodobniej zapieczona turbina(tak myślę) radze przegonić autko, mi to na jakiś czas pomaga :>
zgredek27 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Turbo sie nie wylacza ani zalacza bo jest napedzane gazami wylotowymi, moze lapac notlaufy (w sensie komputer ster.) wtedy dopiero po kolejnym odpaleniu samochod bedzie jezdzil normalnie. Logi do zrobienia i do sprawdzenia wezyki podcisnien, jesli ma VTG to mozliwe zapieczone kierownice w turbo - logi prawde powiedza. Turbo nie "wylacza sie" bez powodu, logi pokaza czym jest to spowodowane (niedoladowanie, przeladowanie). Bedzie mozna cos radzic. edit. doczytalem ze to alh wiec vtg obecne.
grochu Opublikowano 9 Września 2010 Autor Opublikowano 9 Września 2010 Ja nie jestem przekonany czy to typowy notlauf. Turbo załancza się również w czasie jazdy. Jeżeli turbo będzie "odłączone" to czy logi coś dadzą?
Sztomel Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 wyłancza i załancza się turbina kiegy chce w czasie jazdy. Powiedzcie mi czy jest sens robić logi jeżeli turbo może się wyłączyć w czasie logowania? logi to najrozsądniejsze podejście do tego problemu i wiele powie o przyczynie. Nie ma też powodu do paniki kiedy w trakcie logu sterownik silnika wejdzie w tryb awaryjny. Ważne jest aby log zaczynać po zresetowaniu trybu awaryjnego czyli po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika. Log taki będzie w pełni wartościowy.
grochu Opublikowano 9 Września 2010 Autor Opublikowano 9 Września 2010 Dzięki, więc teraz czekam aż będzie sucho na ulicy
Rekomendowane odpowiedzi