Misior Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Witam. Mam takie teoretyczne pytanko, czy zakladając ze pozyczamy komp od kogos z chipem, mozna go skopiowac na pustą kosc i zalozyc do innego auta? Nie chodzi mi o mozliwosc techniczna bo taka mozliwosc mam, chodzi mi natomiast o to czy ten silnik ze skopiowanym chipem bedzie pracowal prawidłowo?
platiniumm Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 teoretycznie mozna tylko byly dwie wersje komputera roznily sie trzema ostatnimi cyframi ale mozesz smialo zalozyc ten inny co masz. jesli ktos ci to bedzie zakladal to niech ci wlutuje podstawke i wyjmie stara kosc bedziesz mogl sobie wymieniac naprzyklad na 190 km a jak bedziesz chcial wrocic do 150 km to tylko zamieniasz chipy i jazda.
Misior Opublikowano 9 Września 2007 Autor Opublikowano 9 Września 2007 A "zwykłym" programatorem do eepromów to powinno sie chyba dac skopiowac? Czyli mowisz generalnie zeby tylko chip był od silnika o takim samym numerze?
platiniumm Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 dokladnie ten chip ma jakis numer i trzeba kupic taki nowy z takimi samymi numerami i przekopiowac zawartosc w wawie gosc ktory mi wlutowywal chipa powiedzial ze bez problemu on moze skopiowac za 40 zl a wlutowanie kosztowalo mnie 50 zl i mam 198 KM
Misior Opublikowano 10 Września 2007 Autor Opublikowano 10 Września 2007 Okejka dzieki za odpowiedz. A po zmianie takiego czipa mozna sie spodziewac podobnych efektów czy to juz zalezy od silnika?
platiniumm Opublikowano 10 Września 2007 Opublikowano 10 Września 2007 wedlug producenta chip jest napisany na 190 km a czy bedzie wiecej to chyba tylko od silnika zalezy
Rekomendowane odpowiedzi